Yerli Robin Hood'un Cezası Belli Oldu

Yerli Robin Hood'un Cezası Belli Oldu
İstanbul Kumkapı'da bir bankayı soyduktan sonra elinde çifte silahla aynı binanın çatı katındaki balkona çıkarak paraları havaya saçan şahıs hakkında...

İstanbul Kumkapı'da bir bankayı soyduktan sonra elinde çifte silahla aynı binanın çatı katındaki balkona çıkarak paraları havaya saçan şahıs hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Geçtiğimiz ay İstanbul Kumkapı'da bir bankayı soyarak, çaldığı paraları çatı katına çıkıp saçan şüpheli Semih Bulut hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Eyleminden dolayı yerli Robin Hood benzetmesi yapılan şüpheli Bulut hakkında İstanbul Cumhuriyet savcılarından Sait Yakışan tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede, şüpheli Bulut'un 27 Nisan 2016 tarihinde bir bankanın Kumkapı şubesine girerek bankanın özel güvenlik görevlisi Murat F. isimli vatandaşa tüfek doğrulttuğu anlatıldı. İddianamede güvenlik görevlisine tüfeği doğrultarak silahını yere bırakmasını isteyen ve silahı alan şüphelinin daha sonra görevliye "kepengi kapat" talimatı verdiği ve akabinde banka görevlisi Emre D.'ye "Paraları ver" dediği kaydedildi. İddianamede, banka görevlisinin "Poşet yok" şeklinde yanıt vermesiyle şüpheli "Poşet bulun o zaman" diye bağırınca çöp kutusu poşetinin çıkarıldığı aktarıldı. Paraları koyacak poşetin bulunmasıyla birlikte banka görevlisinin paraları poşete doldurarak şüpheliye teslim ettiği belirtilen iddianamede, şüphelinin para dolu poşetle bankanın bulunduğu binanın en üst katına çıktığı vurgulandı. En üst kata çıktıktan sonra paraların bir miktarını aşağıya saçan, polis ve güvenlik güçleri tarafından ikna edilen şüphelinin aşağı indirilerek gözaltına alındığı ifade edilen iddianamede, bankadan çalınan paranın tahminen 40-50 bin TL civarında olduğu aktarıldı. Savcılık, iddianamenin son bölümünde güvenlik görevlisi Murat F.'nin silahının iadesine ve hakkında güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesini talep etti.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTEMİ

Bankanın güvenlik görevlisi ile 2 çalışanın şikayetçi olduğu iddianamede, şüpheli Semih Bulut'un "silahla nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Semih Bulut, 27 Nisan 2015 tarihinde bir bankayı soyduktan sonra binanın çatı katına çıkarak deste deste para saçmıştı. Elinde 2 adet silah olduğu görülen Semit Bulut, 4 saat süren ikna çalışmasının ardından çatıdan indirilmişti. Bulut, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.