Ysk, İstanbul Kararını Verecek

Ysk, İstanbul Kararını Verecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir ve Büyükçekmece, MHP'nin ise İstanbul geneli ile Maltepe ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine ilişkin başvurularını karara bağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını v.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir ve Büyükçekmece, MHP'nin ise İstanbul geneli ile Maltepe ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine ilişkin başvurularını karara bağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını veren YSK, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir ve Büyükçekmece, MHP'nin ise İstanbul geneli ile Maltepe ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine ilişkin başvurularını karara bağlayacak.

46 BİN 447 SEÇMENİN DURUMU ARAŞTIRILDI

AK Parti'nin başvurusu çerçevesinde YSK verdiği ara karar çerçevesinde ilçe seçim kurullarınca toplam 46 bin 447 seçmenin durumu araştırıldı. YSK'nın ara kararı doğrultusunda, İstanbul'daki 39 ilçe seçim kurulu, YSK'nın araştırmasını istediği konuları araştırarak, sonuçlara ilişkin raporlarını YSK'ya ulaştırdı.

AK PARTİ'NİN BAŞVURU DİLEKÇESİNİN DETAYLARI

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

İPTAL KARARI VERİLİRSE, SEÇİM 2 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçiminin iptaline karar verirse 2 Haziran Pazar günü yenilenecek. YSK'dan iptal kararı çıkmazsa zaten mazbatasını almış olan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanlığı görevini sürdürmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.