Ysk İzin Verdi! Trt, Sandıkları Haber Amaçlı Görüntüleyebilecek

Ysk İzin Verdi! Trt, Sandıkları Haber Amaçlı Görüntüleyebilecek
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), İstanbul ve Ankara'da sayımı devam eden sandıklardan canlı yayın yapmak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), İstanbul ve Ankara'da sayımı devam eden sandıklardan canlı yayın yapmak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) yaptığı başvuruyu reddederek, sayım noktalarında görüntü almaya izin verdi.

YSK, CANLI YAYINA İZİN VERMEDİ

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), oy sayım işlemleriyle ilgili asılsız iddialardan kaynaklı gerçek dışı haber yapılmaması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sandıklardan canlı yayın yapmak için başvuru yaptı.

YSK, TRT'nin Ankara ve İstanbul'dan canlı yayın başvurusunu kabul etmedi, ancak sayımı devam eden sandıklardan haber amaçlı görüntü almasına izin verdi.

İŞTE TRT'NİN AÇIKLAMASI

TRT Genel Müdürü Vekili Erkan Durdu imzasıyla yapılan başvuruyla ilgili açıklama şu şekilde:

"Kurulunuz tarafından büyük bir titizlikle yürütülen bu süreçte kamuoyunun gerçek dışı haber ve yorumlarla yanıltılmaması ve doğru bilgilendirilmesi bakımından, yeniden sayım işlemlerinin, sayımların yapıldığı İstanbul ve Ankara'daki sandık başlarından kanallarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınla kamuoyuna aktarılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir.

Kamu yararı ve kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmeyi ilke edinmiş olan Kurumumuza, bu yayınların ivedilikle yapabilmesi hususunda gerekli iznin verilmesini Kurulunuzdan saygılarımızla arz ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.