Ysk'nın Seçim Kararı Sonrası Dolar Yeni Güne Nasıl Başladı?

Ysk'nın Seçim Kararı Sonrası Dolar Yeni Güne Nasıl Başladı?
Dün en yüksek 6,14'ü gören dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,96 üzerinde 6,08'den tamamladı. Yurt içinde, seçim süreci nedeniyle siyasi gelişmeler yeniden gündemin odağına yerleşirken, küresel piyasalar ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine ilişkin endiş.

Dün en yüksek 6,14'ü gören dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,96 üzerinde 6,08'den tamamladı.

Yurt içinde, seçim süreci nedeniyle siyasi gelişmeler yeniden gündemin odağına yerleşirken, küresel piyasalar ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine ilişkin endişelerle negatif bir seyir izlemeye devam ediyor. Bu gelişmelerle güne yükselişle başlayan dolar/TL, saat 09.40 itibarıyla yüzde 1,1 artışla 6,14 seviyesinden işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 1,1 yükselişle 6,89'dan, sterlin/TL yüzde 1,3 artışla 8,06'dan alıcı buluyor.

Analistler, yurt içinde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilemesine ilişkin kararının ardından siyasi gelişmelerin yeniden gündemin odağına yerleştiğini belirterek, yurt dışında, ticaret müzakerelerine ilişkin gelişmelerin yatırımcı kararları üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

'DOLARDA 6,15 VE 6,22 DİRENÇ KONUMUNDA'

Yurt dışında bugün Almanya'da, Nisan ayı inşaat sektörü PMI ve ABD'de, mart ayı JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini belirten analistler, dolar/TL'de 6,15 ve 6,22'nin direnç olarak öne çıktığını söyledi.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.