Gaziantep'te 220 Kilo Olan Kadının Midesi Küçültüldü

Gaziantep'te 220 Kilo Olan Kadının Midesi Küçültüldü
Gaziantep'te 46 yaşındaki 220 kilo ağırlığındaki hastanın başarılı bir şekilde midesi küçültüldü

Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde 220 kilo olan 46 yaşındaki Ayşe Fatma Yaymeşin'ne başarılı bir mide küçültme ameliyatı yapıldı.

Gaziantep'te yıllardır fazla kiloları nedeniyle yatağa mahkum yaşayan Ayşe Fatma Yaymeşin, 220 kiloya ulaşan kilosu nedeniyle bel fıtığı ve şeker hastalığı ile de mücadele etmeye başladı. Tüm girişimlerine rağmen kilo veremeyen 5 çocuk annesi Yaymeşin, hayati riski göze alarak ameliyat oldu. Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde gerçekleşen ve 2 saat süren ameliyatın ardından tekrar sağlığına kavuştu. Ameliyat ile midesi küçültülen Yaymeşin, 1 haftalık tedavi sürecinin ardından taburcu edildi. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Eren Ali Mecit, hastanın sedyelerin taşıma kapasitesini zorlayan bir ağırlıkta hastaneye müracaat ettiğini ifade etti.

Tüm risklere rağmen hastanın talebi ile ameliyatı gerçekleştirdiklerini anlatan Mecit, "Hastamız bize başvurduğunda 220 kiloydu. Yardımcı alet kullanarak yürüyen bir hastaydı. Bunun yanında şeker hastalığı da vardı. Bu kilodaki bir hastayı ameliyat etmek tabi çok riskliydi. Daha önce bu tür ameliyatları yapmıştık. Ancak bu kadar ağır kilolu bir hastaya ilk defa bu ameliyatı gerçekleştirdik. Yaptığımız ameliyat midenin tüp haline getirilerek küçültülmesi ameliyatıdır. İnşallah hastamız bundan sonra istediği kilolara ulaşacaktır. Bu ameliyatın üzerinden 1 hafta geçti. Bugün hastamızı şifayla taburcu ediyoruz. Bundan sonra bizim kontrolümüz altında kilo vermeye devam edecek. Hasta sedyemizin taşıma kapasitesini zorlayan bir ağırlığı vardı. Ama çok şükür bir sorun olmadan bu ameliyat gerçekleşti" dedi.

Ayşe Fatma Yaymeşin ise hayatına obez olarak devam etmemek amacıyla "ya öleceğim ya kalacağım" diyerek, ameliyat kararı aldığını ifade etti. Yıllardır yürümeyi özlediğini anlatan Yaymeşin, "Buraya geldiğimde sedyeyle geldim. Çocuklarım getirip götürüyorlardı. Kararımı verdim ya öleceğim ya da kalacağım dedim ameliyata başvurdum. Doğru dürüst ayağa kalkamıyordum, dışarı hiç çıkamıyordum. Gelinim ve kızımın yardımıyla hayatımı sürdürüyordum. Kendi kendime yetmiyordum. Burada bana cesaret verdiler yakınlarım, ve ameliyat oldum. Bundan sonra zayıflamak istiyorum, bol bol yürümek istiyorum. Kilolu insanlar kilo veremiyorsa, gelsin ameliyat olsunlar, korkmasınlar en zoru benimdi. Allah'a şükür Ben ameliyat oldum. Ev işimi yapmak, çocuklarımla gezmek istiyorum. Çok zor bir durum, çünkü bir elbise almak için bile, terzide yapmam gerekiyordu. Hiçbir yerde bana göre elbise yoktu. İnşallah bundan sonra olur. Ameliyatımı yapan bütün doktorlarıma teşekkür ederim" şeklide konuştu.

Yaymeşin'in 1 yıl içerisinde 80-90 kilo vermesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.