Dilek Soyak

Dilek Soyak

Altın Fiyatları Uçuyor

Altın Fiyatları Uçuyor

 

 

Altın fiyatlarında son dönemlerinde yaşanan dalgalanmalar bir türlü durulmuyor. Bende bunun nedenini merak ettim ve bu yazıyı kaleme almak istedim. Altın fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirmeler yapan Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Derneğinin Başkanı Ömer Gülsoy,  Altın fiyatlarında tarihin hiç bir döneminde bu kadar çok fiyat artışı yaşanmadı dedi.

Özellikle son 5 yıldır Amerika Merkez Bankası Fed'in açıklamalarının altın fiyatlarına çok büyük etki yaptığına işaret ediyor. Eylül 2015 ve Ocak 2016 yılı itibariyle Fed'in faiz artırımına gideceğine ve bunu yılda 4 sefer tekrarlayacağına dair yaptığı açıklamasından sonra altın fiyatlarının bundan olumsuz yönde etkilendiği belirtiliyor.

Altın fiyatları dünyada yaşanan olumsuz olaylardan çok etkileniyor. Altında şuanda yaşanan iniş-çıkışlarının en önemli nedenlerinden bir diğeri de Yunanistan’ın Euro'dan çıkması veya çıkmaması ve bununla ilgili tam bir netice alınmamış olması. Buda tabi tüm piyasada borsanın düşmesinde de altın fiyatlarını yakından etkiliyor Yunanistan’dan gelecek olumsuz bir haberde altın fiyatlarında yükselme yaşanacağı dolar ve euro fiyatının ise; aşağılara ineceği bekleniyor. 

ALTIN UZUN VADEDE KAZANÇLI BİR YATIRIM

Altındaki bu dalgalanmalar devam edecek gibi görünüyor. Dünyada ekonomisinde yaşanan tüm bu olumsuz faktörler altının fiyatlarının iyiden iyiye dalgalanmasına Avrupa’daki ki sorunların bitmemesi ise altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. İhtiyacı olmayanlar altınlarını bu aralar bozdurmayı düşünmesin. Yatırım yapmayı düşünenler için altının  uzun vadede kazançlı bir yatırım aracıdır. Ramazan ayı nedeniyle piyasalarda büyük bir durgunluk yaşanıyor. Ramazan ayından sonra gurbetçi ve düğün mevsiminin de açılması ile birlikte işlerin çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Soyak Arşivi