Ömer Faruk Güney

Ömer Faruk Güney

Ermeni Soykırımı

Ermeni Soykırımı

 

 

 

Türkiye’nin Dünya arenasında ayağını kırmak için, her dem taze tutulmaya çalışılan bir konu  'SOYKIRIM'

 

İkinci Dünya savaşı sonrası, Osmanlı İmparatorluğu Savaşı kaybetti. Kazanan devletler, İngiltere’nin başı çektiği süreçte, Sevr ve Mondros antlaşmalarını imzalamak zorunda kaldı. 1918-1920 Yıllarında içinde soykırım geçmeyen şu madde yer aldı.

 

“Savaş suçları ( madde 226-230 ) Savaş dönemi katliam ve tehcir suçları yargılanacak.”

 

O yıllarda hiç bir ülke çıkıp da soykırım iddiasını kabul etmedi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Zamanla Ermeni diasporası güçlü lobiler oluşturmaya ve çalışmalara başladı. Kars, Ardahan, Erzurum ve Van'ı almak istiyorlardı. Düşüncelerine göre Türkiye tazminata mahkum edilirse bu parayı asla ödeyemeyeceklerdi, bu sayede bu topraklara sahip olabileceklerdi. 2016 yılına gelindiğinde, 28 civarında ülkenin bu soykırımı kabul etmiş olduğunu görürsünüz. Bunların hepsi Hıristiyan ülkeler. Hiç birinin de sicili temiz değil. ABD’ nin Kızılderililere, İngilizlerin Hindistan’a yaptığı katliamlar tüm belgeleri ile ortada iken bu kıyımları soykırım olarak kabul etmeyenlerin, Ermeni soykırımına destek vermesi kabul etmesinin altında ne gibi bir sebep var?

Konunun ilk satırlarında dediğim gibi Türkiye’nin Dünya arenasında ayağını kırmak, pasifize etmek, dayatma ve zorlamalara karşı mecbur kılmak için sergilenen siyasi bir duruş. 100 yıl öncesini servis etmeye çalışan bu zihniyetlerin, Petrol savaşlarını, bomba yağmuru altınla ölen milyonları, yağmalanan nice kültür mirasını, bölüp parçaladıkları vatanları görmezden geliyorlar.! 1915 te yıkılan bir İmparatorluk sonrası Vatanlarını istilacılardan kurtarmak için savaşanlara, soykırım yaptı iddiasında bulunmak doğru değil. O yıllarda bir çok Ermeni ayaklandı ve Osmanlılara karşı savaştı. Osmanlılarda onlarla savaştı. Kürtler, Ermeniler herkes birbirini öldürdü. Bu tek taraflı bir savaş değildi. Karşılıklı yapılan bir savaş asla soykırım olamaz. Türkiye de 100 yıldır elinde muhalefet bayrağı taşıyanların içinden, Soykırım iddiasına destek verenler çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir.

Bunların amacı Vatan değil iktidardır!

    Batı Hıristiyan alemine göre Ermeni soykırımı olsun olmasın, 1000 yıldır zaten içten içe kendilerini yedikleri bu topraklar Haçlı topraklarıdır. Batısı Rumlara, doğusu Ermenilere aittir. 1071 de başlayıp 1453 de İstanbul’un alınması ile kin ve nefrete dönüşen bir durum içine girmişlerdir. Türkiye batılılaşma için kendini ne kadar paralasa da AB ye girmek için mücadele etse de, Batının içinde beslediği düşünce asla bitmeyecek, peki nedir bu düşünce ? Batıda Bizans, Karadeniz de Patnos, Doğu Anadolu da Büyük Ermenistan, Güney Doğu Anadolu da Büyük İsrail Devleti kurmak... Bin yıl daha da geçse bu düşünce ve hayallerinden asla vazgeçmeyecek verdikleri kararların altında hep bunun gölgesi olacaktır.

      İşin özü; Hilal'in Haç'a üstünlüğünü kabul edemeyenlerin, tavayı ısıtıp yumurta istemesinden ibarettir. Ülkemizde kafası karışık olanlar var. Balkanlarda, Kafkasya da, Çukurova da yapılan Müslüman katliamlarını okuyun araştırın. Ne yapacaktık Vatanımızı işgal edenlere öpücük mü verecektik. Kafanızı takmayın derim Her gecen gün fakirleşen Ermenistan’ın karşısında dev gibi büyüyen Türkiye var..

Yarın öbür gün Türkiye ile arayı düzeltmek için kendileri gelecek. Demedi demeyin...

 

Ömer Faruk Güney

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ömer Faruk Güney Arşivi