Şengül Yıldırım

Şengül Yıldırım

Yine Terör Yine Yaralandık

Yine Terör Yine Yaralandık

Yıne terör, yine hayatını kaybeden masum insanlar. ! 
Evimiz havaalanına çok yakın ve nerede ise anayol üzerinde. Etrafında bir çok hastane olduğu için sürekli ambulans sesleri duyulur. Siren sesleri bazen çok yoğunlaşır, bazen azalır, ama kesinlikle her daim duyulur. 
Dün geceyi de o gecelerden biri gibi algılamadım, hayır siren sesleri ambulansların çokluğu bir anda oturduğum koltuğu sıkıca kavramama neden oldu. Deprem olmuş, her yer yıkılmışda benim haberim mi olmamıştı. Biran avizeye kaydı gözlerim. Hayır avizede hiç bir değişiklik yoktu. 
O anda telefonum çaldı, arayan kızım idi. 
_ Anne havaalanında bir patlama meydana gelmiş size bir şey oldu mu? diyerek benim sebepsiz kaygımın sebebini anlamama neden olmuştu. Çocuklarının evde olup olmadığını soruyordu. Torunumun biri benimle beraber salonda oturuyor, tv seyrediyordu. Onun korkup panik yapmaması için konuyu kısa kestim. Tam da bu arada diğer torunum oturduğu odadan bizim olduğumuz yere heyecanla gelerek havaalanında patlamalar ve silah sesleri olduğu teròrist saldırılar olduğu konusunda haber aldığını söyleyince hemen haber kanallarına yöneldik. Bu arada siren sesleri korkunç bir hal almıştı. 
Neredeyse beynim patlayacaktı. İlk etapta 8 can kaybından bahsediyordu haberlerde spiker. Yaralı sayısını da az söyledi bence. Yoldan siren çalarak geçen ambulans sirkülasyonlarından bu sayının 8 veya 18 lerde kalmayacağını, yaralılarında çok çok fazla olduğu kanaatini taşıyordum. Ama az olması için duâlar ediyordum. 
Teröre lanet okuyor, hiç bir insanın her ne sebepten olursa olsun, kimsenin canını almaya hakkı olmadığını düşünüyordum . Havaalanının ne kadar büyük ve kalabalık olduğunu düşününce, kayıp ve yaralıların çok daha fazla olacağı kaygısı taşıyordum. 
3,4 canlı bomba, önce silahlı tarama, sonra farklı noktalarda patlayan bombalar. 
Allahım ne olur, facia daha da büyümesin sekiz kayıpla kalsın diye dua ediyordum. İlerleyen zamanlarda bu sayı 36 ya yükselecekti. Havaalanı kadar yoğun güvenlik içinde bu felaket nasıl oluyordu, düşündükçe kahroluyordum. Çocuk yaşlı demeden, sivil ve masum insanlarımıza, ve hattâ enternasyonel bir havaalanında mutlaka bulunan tüm dünya halkına yönelik bu saldırı tüm dünya halkına yönelik korkunç bir suçtur. Bunları gerçekleştirenler insanlığın yüz karası, katil ve alçak, psikopattır.Kendini patlatmak ancak akıl sağlığı yerinde olmayan, bilinçsiz, şuursuz insanların yapabileceği bir eylemdir. 
Hangi görüş, hangi inanç olursa olsun, böyle bir eylemi haklı gösteremez. Düşünmeyen, görmeyen, konuşmayan veya sadece boş boş konuşan bir toplum olduk çıktık. Nereye gidiyoruz? . Bu nasıl bir şeydir ki hiç tanımadığın yüzünü bile görmediğin, husumetin bile olmayan insanın canını alabiliyorsun ki bu da bir insanın canını almak için sebep değil . Bir değil, on değil, yüzlerce kişinin hayatını almak için insanın aklının alınması lâzım.
Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum, Allah bir daha ülkeme bu günleri yaşatmasın.

Şengül YILDIRIM / Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği Genel Sekreteri

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şengül Yıldırım Arşivi