Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Adalete Güveniyor musunuz?

Adalete Güveniyor musunuz?

Kafama takıldı.

 Şu Ensar Vakfı davası, bir günde karara bağlandı. Bence tarihi bir rekor kırıldı.

 Hayret !

 Türkiye’de adalet bu kadar hızlı mıydı? Bu kadar kararlı mıydı? Öğretmen kaç çocuk olduğu belli olmayan bir tecavüze yeltenmiş, çocuklara cinsel tacizde bulunmuş. Karar açıklanıyor 508 yıl hapis cezası. Bir insan ömrü 70-80 yıl. Peki; bu 508 nerden çıktı?

Gülünç ve türbine oynama bir karar.

Aklıma yargıda olan bazı olaylar geliyor düşünüyorum. Gezi olaylarında öldürülen gençlerin davası hala sürüyor. Somada kömür madeninde yanan 301 kişinin davası hala sürüyor. Böyle yüzlerce dava sürerken, Ensar Vakfı davası acilen kapatılmak mı istendi?

Yargı her insana aynı adaleti dağıtmalı, kayırma, kollama olamamalı. Bu bizden, bu sizden diye bir yargı ne kadar güvenilirdir? Bu ülkede Milli eğitim ve yargı bağımsız olmalı. Bu ülkede yaşayan her fert yargıya güvenmeli.

Milli eğitim bakanlığı yurtları, vakıfları ve vakıflara bağlı olan her yeri denetlemeli. Bu taciz olan yurtların kaçak olduğu söyleniyor. Bunlar gerçek mi? Müslüman bir ülkede erkek çocuklara cinsel taciz olayları konuşulunca Müslümanım diyenlerin yüzü kızarıyor mu? Acaba cinsel dürtülerine sahip çıkamayan yobazların dediği bademle me İslamiyet’te var mı? Kız çocuğumdan tahrik oluyorum diyen sapık zihniyet, İslam’ı nerelerde nasıl anlatıyor kim bilir?

Bu yazımı okuyan herkese soruyorum bu adalete güveniyor musunuz? Bir gün adalet karşısına çıkarsanız güvenilir şekilde yargılanacak mısınız?

Huzurlu mutlu bir gün dileğimle sevgiyle, dostça, insanca kalın.

 

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi