Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Buruk Bir Anneler Günü

Buruk Bir Anneler Günü

Merhaba dostlar,

Bu gün anneler günü, içimde tarifsiz bir biçimde hüzün var. Annelerimizin bu gününü barış ve dostluk içerisinde kutlamak varken, şehit cenazelerinin haberinin geldiği bir günde kutlamak içimi sızlatıyor. Toprağa gencecik bedenlerin verildiği bu günde yüreğim hüzünlü, duygularım karma karışık. Oysa anneler ağlamayacak, gelinler dul kalmayacak, çocuklar yetim büyümeyecekti. Olmadı! Annelerin gözyaşı sel oldu.  Yetim çocukların ağzındaki söz; babam ne zaman gelecek anne? Annenin vereceği cevabı yok. Üzülmemek elde değil, gözyaşı istemeden kopup geliyor gözlerden. Bağrı yanan şehit anneleri ellerinizden öpüyorum ve anneler gününüzü kutlamak bir tarafa hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Annelerin hakkı ödenir mi? Hele oğlunu toprağa koymuş annenin hakkı ödenmediği gibi ahirette hesabi olacaktır.

Ne kadar ulvi bir yaratıksın sen anne, ne kadar merhametlisin, ne kadar şefkatlisin. Bir evlat nasıl senin hakkını öder bilemiyorum. Karnında 9 ay taşıdın, süt verdin, okula elimden tutarak götürdün. Hastalandığımda başucumdan ayrılmadın, geceleri uyumadın, sırtı açılmış mıdır diye bir gecede kaç kez uyanıp baktın. Sevdin sevgini hiç esirgemedin, hep verdin of demedin.

Ya biz!

Biz sana o değeri verdik mi, yaşlı bir kadın otobüste ayakta giderken o bir anne deyip kaç kişi yer verdik. Kaç kişi ona yardımcı olduk. Anne biz bu gün pikniğe gidiyoruz deyip çoluk çocuk gezmeye giderken, annemizi evde yalnız bırakmadık mı? Kaçımız anne bir sıkıntın var mı deyip annemizin yanında olduk. Unutmayın sağ iken hiç bir şey kıymetli değildir. Çoğu zaman kayıp olunca, yok olunca, ölünce kıymetini anlarız. Artık iş işten geçmiştir.

Bir günle anneler gününü anlatmak ne kadar doğrudur. Bence her gün anneler günü olsa bile annelerimize az gelir. Bu gün annenizin yanağına bir öpücük koyduysanız ne mutlu size, o dünyanın en güzel hediyesidir. Üzmeyin kırmayın annelerinizi, bilin ki cennet annelerin ayakları altındadır. Annenizden helallik alın, gönlünü hoş tutun.

Başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere, tüm annelerin ellerinden öpüyorum. Anneler gününüz kutlu olsun. Yazımı okuyan tüm annelerin de anneler gününü kutluyorum. Yüreğinde sevgi, barış, kardeşlik olan tüm annelere selam olsun. Hoşça, dostça kalın. Sevgi ve saygılar..

 

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi