Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Çocuklarımız

Çocuklarımız

Merhaba dostlar,

Bu gün çocuklarımızla ilgili yazmak istedim. Yazmak istedim çünkü şu Sinop'taki malum kişiye yapılan protestoları gördüm. Gördüm ama mutlu oldum, sevindim. Yapılan haksızlığa karşı çıkmazsak bunun önünü kimse alamaz. Millet duyarlı olmalı. Hele de çocuklar için yazılan söylenen her şeye duyarlı olmalı. Çünkü geleceğimizi emanet ettiğimiz tek varlığımızdır çocuklar.

Peki ne demiş malum kişi?

Altı yaşındaki kız çocuğuyla evlenilir, nikâh kıyılır. Dinimizde biriyle evlenmek için yaş sınırı yoktur. On yaşındaki kızı seksen yaşındaki biri alabilir. Erkeğin büyük ya da küçük olması fark etmez. Aynısı kadın içinde geçerlidir. İnanın tüylerim diken-diken oldu. Bu nasıl bir düşüncedir, bu nasıl bir zihniyettir anlamadım. Bu kişi birçok televizyon kanallarına çıkıp konuşuyor, millet bunu dinliyor, ondandır ki ülkede sapıklık, almış başını gidiyor. Benim anlamadığım bu kişiyi hem spor gençlik bakanlığı veya müdürlüğü, hem de Diyanet işleri başkanlığı konuşmacı olarak davet etmeleri. Bu nasıl olur? Demek diyanet bu adamın dediklerini tasdik ediyor. Buradan ben bunu çıkarıyorum.

Peki ne oluyor?

Olanları bir hatırlayalım; Ensar vakfında çocuklara yönelik taciz ve tecavüz. Bitlis de bir yurtta taciz ve tecavüz. Mültecilerin kaldıkları çadır kentler de tecavüz vakaları. O kadar çok ki hangisini yazayım. Bu  yaşa geldim çocuklara bu kadar taciz olayı duymadım. İnsan olarak utanıyorum. Birde bir kereden bir şey olmaz diyen bakanımız var. Üstelik kadın onun da utancını ben taşıyorum.

Peki ne olacak?

Çocuk işçiler, okula gidemeyen çocuklar, çocuk gelinler, tacize uğramış çocuklar ne olacak? Kimler bu çocuklara sahip çıkacak? Bunlara kim yardım edecek? İlgili kanun, yasa çıkarılacak mı? Caydırıcı yasalar gelecek mi? Benim hiç ümidim yok!

Bir düşünür şöyle demiş; ''İslam dinini yobazlara bırakmayın'' Bu dini aydın ve gerçek İslam âlimleri anlatmalı tüm bunların yalan olduğunu açıklamalıdırlar. İslam dini yobazlara kalırsa bu gün ki orta doğuya döneriz. Kadınlar 20-30 dolara kadın pazarlarında satılır. Kadının en güvenilir olduğu laik bir Cumhuriyette yaşaması kadar güzel ne olabilir ki?

Siz anne ve babalar bu tür aklını yemiş İslam bozuntularını dinlemeyin, çocuklarınıza güvenilir özgür bir dünya yaratın, yaratın ki gelecek onların ellerinde aydınlık yarınlara yürüyecektir. Laik bir Cumhuriyet geleceğimizin teminatıdır.

Buradan tüm Sinop’lu kardeşlerime selam ve sevgiler gönderiyorum. Yazımı okuyan tüm dostlara teşekkür eder, selam ve sevgiler gönderiyorum. Hoşça kalın dostça kalın yolunuz aydınlık olsun.

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi