Derya Yılmaz

Derya Yılmaz

Ben Kapitalizm!

Ben Kapitalizm!

Merhaba...

Ben hakiki  Kapitalizm' im!

Küçük kızlarımızı Barbie bebeklerle büyüttüğümü söyleyebilirim, “bugün sizlerden estetik bir operasyon için para istiyorlar” diye neden şaşırıyorsunuz! Çıkarlar uğruna kocaman bir moda endüstrisi yarattım! İstediğimi elde ettim; 17 yaşındaki kızlar dış görünüşünden devamlı rahatsız.

Ben Kapitalizmim! Güzel bir kadının bir moda dergisini 15 dakika incelemesi kendi vücudunu beğenmemesine yetiyor!

Ben Kapitalizmim!  bakış açınızı öyle bir değiştirdim ki, bir CEO'nun hayat hikayesi hırsız' da olsa sizin için "azim ve başarı hikayesi" olabiliyor., 

Ben Kapitalizmim! bir insanın ortalama günde 5,5 saat TV izlediği, kitap okumadığı, tiyatro ve sinemaya çok az gittiği bir toplumda alaşağı edilmek, aşağılanmak gibi bir kaygım yok!,

Ben Kapitalizmim! Steve Jobs tabii ki çok çok önemli biriydi, ancak %1' inizin ihtiyacı olan çeşitli  makineleri 3.Dünya ülkelerinde, ucuz işçi ücretleriyle üretmekte çok başarılıydı… Elbette ki bütün kapitalistler birer "aziz" gibi konuşacaklar, aynen Bill Gates gibi, 150 milyon dolarlık 66.000 m2 bir malikanede yaşayan bir aziz!

Ben Kapitalizmim! benim yüzümden ortalık miras kavgaları yüzünden birbirini öldüren kanlı bıçaklı olmuş akrabalarla dolu. Her yıl 20 milyondan fazla çocuk açlıktan ölürken, siz bir koşu bandının üstünde spor yaparak  fazla yağlarınızı eritmek için ter döküyorsunuz!

Ben Kapitalizmim! benim yüzümden dünyada 600 milyondan fazla obez ve 1,4 milyardan fazla aç insan var!

Ben Kapitalizmim! Starbucks için kahve üretmek için uğraşan bir çiftçinin aynı yerden bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!

Ben Kapitalizmim! Uzak Doğu'da 6-12 yaş arasında ki  kızlar 200 dolar gibi komik paralarla seks kölesi olarak erkeklere satılıyorlar.

Ben Kapitalizmim!  "serbest piyasa ekonomisiymiş" dünyanın en büyük yalanı.

Ben Kapitalizmim!  Amerikalıların % 30' ü eğer milyarder olmaları için bütün ailelerini reddetmeleri gerekiyorsa, bunu yapabileceklerini söylüyorlar.

Ben Kapitalizmim! bayanlara, kadınlara sesleniyorum! Lütfen birer obje haline geldiğinizi kesinlikle aklınıza getirmeden, Victorias Secret' e koşun. Victoria's Secret ülkelerine, Türkiye de eklendi, avuç içi kadar iç çamaşırına 80 dolar verince çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum!

Ben Kapitalizmim! 15 yaşındaki bir çocuğun ipad almak  için böbreğini sattığını duyunca zevkten, neşeden dört köşe oldum!

Ben Kapitalizmim!  Madonna' nın sadece Londra'da 8 evi var ve ortalama 600 evsizin barınabileceği  büyüklükte.

Ben Kapitalizmim! Tayland' da Disney fabrikası için çalışan didinen bir çocuğun Disneyland' e girecek parayı kazanması için 55 gün çalışması gerek. Afrika kıtasının dünyanın altın rezervlerinin % 90'ını bünyeside bulundurmasına rağmen, dünyada ise sadece 4 tane Afrikalı milyarder var.

Ben Kapitalizmim!  Afrika kıtasında  her sene 8,5 milyar dolar değerinde pırlanta çıkartılıyor, bu kıtanın açlık sorununu çözmeye yetecek miktar...

Ben Kapitalizmim! siz pırlantalara bayılırsınız, Hindistan' da 1milyondan fazla  kişi günde 1,2 dolar kazanarak o pırlantaları üretiyorlar.
Dünyayı sarışın kadınların güzel, alımlı olduğuna inandırdım, bu yüzden Asya kıtasında 300 milyondan fazla kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanmaya başladı.

Ben Kapitalizmim!  sizin hayatlarına özendiğiniz keşke onlardan biri olsaydım dediğiniz Hollywood yıldızlarının % 64'ü kokain bağımlısı.

Ben Kapitalizmim! yılda 20 milyon, 30 milyon çocuk açlıktan hayatını kaybederken, siz aynı tişörtü haftada iki kez giyinmeye utanıyorsunuz.

Ben Kapitalizmim! siz hangi Tanrı’dan bahsediyorsunuz, artık farkına varın, taptığınız tek tanrı benim!

Ben Kapitalizmim! siz hangi Tanrı’dan bahsediyorsunuz, Müslümanlar 5 yıldızlı Kâbe manzaralı otel odalarında, "ibadet" ederlerken?

Ben Kapitalizmim! siz hangi Tanrı’dan bahsediyorsunuz, bütün dünya Hıristiyan bayramı olarak Noel'i sırf alışveriş yapıp eğlenmek, gülmek için "kutlarken"? ve ABD'de 7 milyon evsiz insanın olduğundan kimsenin haberi yokmuş gibi, çünkü TV'de gördüğünüz Amerikalıların hepsi havuzlu villalarda lüx hayat yaşıyorlar.

Ben Kapitalizmim! yine başardım! Bütün kadınları,  dolapları sonuna kadar tıka basa dolu olduğu halde, giyecek kuşanacak hiçbir şeyleri olmadığına inandırdım. Dünya nüfusunun % 50'si dünya kaynaklarının,  zenginliklerinin % 1'ine sahip. Dünya nüfusunun % 1' i dünya kaynaklarının ve de zenginliklerinin % 50' sine sahip.

Ben Kapitalizmim!  bankacılar benim evlatlarım, çocuklarım.

Amerikalıların % 85' i eğer ekonomik durumlarını iyileştirebilecekse hemen faşist bir hükümeti seçebileceklerini söylüyorlar. İşte bu kapitalin gücüdür!

Sizi özgür bırakmayan, fikirlerinize sansür vuran, en sonunda da polis kurşunuyla öldürten bir devleti kendi elinizle kurmanız ne tuhaf değil mi?

Ağzınızı burnunuzu kırıp, hapse tıkmaları için bir devlet kuracak parayı, kendi vergilerinizle sağlamanız ne kadar tuhaf değil mi?

Amy Winehouse gibi bağımlılara sizler acırken, hepinizin birer bağımlı olduğunu unutmanız ne kadar komik!

Zavallı tüketim bağımlıları...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Derya Yılmaz Arşivi