Talia Hamza

Talia Hamza

Havası Sönmüş Beyinler

Havası Sönmüş Beyinler

 

Havası sönmüş Beyinler

 

Dünyamız 4 elementin farklı şekilleri ile meydana gelmiştir. Dört temel element; hava, su, toprak ve ateştir.

Bu dört elementi kontrol eden ve tamamlayan da 5.element olan ruhumuzdur. Bazı kaynak bilgilerde 5.elemente öz denir.

5 elementin etkilerini her yerde görebiliriz. Duygularımızda, çevremizde, auralarımızda ve yaşanan birçok olayda…

Elementlerin negatif-pozitif etkileri de mevcut olduğu gibi, aynı zamanda bize bilgelikte sunarlar. Dengeyi kurdukça hayatımızdaki olayların akışı da kolaylaşır.  5 elementin hayatımızda neleri sembolize ettiğini ve nasıl kullanabileceğimizi gelin hep birlikte görelim.

HAVA ELEMENTİ:

Hava elementi zihnimizle ilgilidir. Bizim seçimler yapmamızı ve o seçimlerin önümüze çıkardığı sonuçları anlamamızı sağlar. Bu aynı zamanda bilinçli olarak da yükselmemize ve kendimizi bilmemize fırsatlar sunar. Yaratıcının bize verdiği en büyük hediyelerden biridir.  İrademizle karar verir ve böylece deneyimler kazanıp bilinçsel(akıl) anlamda yükselmiş oluruz. İrademizi zihin ve mantık çerçevesinde kullanarak devamlı yolumuzu açar ve aydınlatırız.

 Örneğin;  Kuran’da geçen “ Düşünmez misiniz?” ya da “Şüphesiz bunda, düşünenler (akıl sahipleri) için ibretler vardır.”  Sözleri hava elementinin düşünmeyle alakalı olan tarafıdır.  İçimizde bu element aktif ve dengeliyse, daha net bir zihne ve düşünceye sahip oluruz. Bu da bizim farkındalığımızın gelişmesine ve genişlemesine katkıda bulunur.

Akıllını kullanan ve düşünebilen toplumlarda hava elementi dengede ve aktif haldedir. Bugün dünya üstündeki ülkelere baktığımızda, en gelişmiş toplumlarda bu elementin kullanıldığını da anlamış oluyoruz. Gelişememiş ve geri zihniyete sahip toplumlarda ise hava elementi pasif ve kullanılamaz durumdadır. Yani uzun lafın kısası “Aptal insan prototipi” topluluğunun sebebi, hava elementinin pasifliğinden ve irade denilen olgunun kullanılmamasındandır.  Bireysel anlamda kişi sorgulamaya başladığında bu element daha aktif hala gelir. Bunu bir arabayı örnek vererek açıklayayım;

Sorgulama-kontağı açan anahtar görevi görür, farkındalık ise arabanın motor gücüdür. Sorgulama yoksa hava elementi kullanılamaz ve bilinç ise geliştirilemez. Bundan dolayı, düşünemeyen, farkında olamayan aptal bir insan prototipi ortaya çıkar. Bu modeller akıllarını kullanamadıkları için, çok rahat bir şekilde kontrol altına girerler ve en tehlikeli insan prototipleri haline gelirler. Bu tiplere hava basmak şart… Yoksa havasızlıktan beyne tam anlamıyla oksijen gidemediği için, kendilerini de zarar verme olasılıkları %100 dür…

Sırada su elementimiz var, gelin şimdi bu konuya göz atalım;

 

SU ELEMENTİ:

Bu elementi, tüm duygularımızla, sevgiyle ve bedenimiz ile ilgilidir. Aynı zamanda su elementi, sezgilerimizin de sembolüdür. Bir akarsu gibi akmamıza fırsat vererek, şefkat ve hoşgörülü olmamızı sağlar. Şefkat ve hoşgörü insan olmanın temelidir. Bize haksızlık( öğrenilmek için yaşanılan deneyimler) yaptığını düşündüğümüz insanları affetmemiz için gerekli olan hislerdir.

Su elementi aynı zamanda akışta olmayı öğretir. Akışta olmaktan kastım, Bilincinizle yapmış olduğunuz seçimlerden dolayı, önünüze birçok olay ve şartlar gelir. Fakat bunların sizin tarafınızdan seçildiğini anlayamazsanız, hayrınıza olan her şeyi reddetme eğilimi gösterirsiniz. Burada yapılması gereken ise,  su gibi akıp gitmeniz ve olana teslim olmanız. Su elementi aynı zamanda empati gücünüzü açığa çıkarır. Böylece dünyadaki ve ötesindeki mevcudatı, makro düzeyde hisseder bağ kurarsınız.

 

TOPRAK ELEMENTİ:

Toprak elementi, dünyadaki madde alemiyle bağ kurmamızı ve kök salmamızı kolaylaştırır. Kök saldığınız her şeyle bağ kurup güçlü temeller oluştururuz. Elbette zamanı gelince de kök salmış olduğumuz yerden başka bir yere gitmemiz gerekiyorsa, burada su elementi bize yardımcı olur. Akmak ve ilerlemek için…

Bize hem varoluşu hem de dönüşümü hatırlatır. Besler büyütür ve dönüştürür. Sembolik olarak da sakinlik ve sükuneti temsil ederken, doğum ve ölüm(dönüşüm) bilgeliğini de hatırlatır. Toprak elementinde sessizliğin bilgeliği oldukça önemlidir. Bir bilgi yeterli bir bilinç seviyesinde olmayan kişiye acı ve ızdırap verir. Bu yüzden bu elementin enerjisi, kişinin adım adım ilerlemesine ve kök salmasına yardımcı olur. Zamanı geldiğinde de su gibi akıp yer değiştirene kadar, bu süreç böyle devam eder…

Şimdi de ateş elementinin etkilerine göz atalım;

ATEŞ ELEMENTİ:

Ateş elementi; tutku, arzu ve isteklerimizle alakalıdır.  Bize hayatta kalma, korunma ve üreme gücünü de verir. Cesur olmamızı ve ayaklarımızın üstünde sağlam durabilmemizi sağlar. İstediklerimizi elde etmemizi sağlayan en kuvvetli elementlerden bir tanesidir. Aynı zamanda hırslarımızı da açığa çıkarır. Hem pozitif hem de negatif tarafları vardır. Bu gücün denge ile kullanılması, kişinin gelişmişlik düzeyi ile bağlantılıdır. Dünyadaki savaşların nedeni, kontrolsüz ateş elementinin içten dışa yansımasıdır.  İnsanların ruhlarında aşk ateşi yanmıyor ve akmıyorsa , bu elementin gücü başı boş kalır ve zarar vermeye başlar.

 

Örneğin;

Elektrik ile tüm ülkenin her tarafını aydınlatabildiğiniz gibi,  aşırı elektrik yükü ile de yangınlar çıkarabilirsiniz.  

Aşırı öfkelendiğiniz de karşınızdakinin hayatını alabilir, Ya da yaratıcı enerjinizi kullanarak daha faydalı işler yapabilirsiniz.

Ellerinizle piyano çalıp sanat ile akabilirsiniz, ya da yan kesicilik yapıp başkalarının parasını veya eşyasını çalabilirsiniz.

Her iki durumda da yaratırsınız. Önemli olan ise bu elementi insan olma yolculuğumuzda faydalı olacak şeylere kanalize (yönlendirmek) etmektir. Bu da adım adım gerçekleşecek bir süreçtir.

Ateş elementi aynı zamanda, kalbimizde yanan ateşi anlatır.  Aşkla büyürüz ve gelişiriz. Aşkın dokunmadığı kalpleri taşıyan kişilerde; kontrolsüz öfke, aşırı kontrolcü davranışlar, şefkatsiz ve taşlaşmış duygular baş gösterir. Aşkın ateşi ruhumuzu(öz) olgunlaştırıp arındırırken, yürünen yollardaki kapıları sonuna kadar açmamızı sağlar.  Ateş elementi, birbirine aşık iki insanın bedenini ruhsal ve hücresel düzeyde dönüştürmek için bir araya getirir. Biri diğerinde aşkı tetikler ve kendimize giden ve kendimiz olmamızı sağlayan “kendini bil” halini aktive eder…

 

Dış dünyadaki savaş, içimizdeki savaşın dışsal yansımasından ibaret…

Hava, su,toprak,ateş ve ruh(öz)  5 element ile dengemizi bulduğumuzda, içimizde olacak barış, dış dünyaya yansıyacak…

İnsan olmamızı sağlayacak tüm elementleri, akıllıca kullanmak farkındalığı ile kalın…

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talia Hamza Arşivi