Şengül Yıldırım

Şengül Yıldırım

Sevgiye Dair

Sevgiye Dair

Merhaba sevgili okurlarım!

Bu gün sevgi üzerine yazmak istiyorum . (15 Mayıs dünya sevgi günüymüş herkese kutlu ve mutlu olsun.)Sizi bilmiyorum ama ben sevginin sadece bir güne sığdırılamayacak kadar güzel önemli ve özel olduğuna inananlardanım. Onun için o gün yazdığım yazımı bu gün yayımlama kararı aldım. Sevdiğimiz insanların sevgisini hissettirmesi, her gün yeniden doğan güneşlere sağlıklı uyanmak kadar, güzel ve yüce bir duygudur. 
Yaradanım sevgiyi insanların kalbine koymuş, hem de sınırsız olarak, istemediğiniz kadar seviniz demiş. Çok seviniz. Sebepsiz, elinizden geldiğince , boyunuzdan büyük, bütün kalbinizle, karşılıksız,hem de her şeyi, herkesi. Otu, böceği, ağacı, kuşu, kurdu, denizi,ormanı sevin. Dünya sevince güzel,hayat sevince cok anlamlı, en önemlisi de okumayı sevin. Güzel bakmayı sevin, güzel görmeyi sevin. 
İnsana en çok yakışan şeydir SEVGİ
Sevgiyle bakan gözlerin bakışı bir başkadır. Hatta sevgiyle yapılan yemeğin bile tadının bir başka olduğu gibi. Bazen sorarlar size, bu yemeğe değişik bir şey mi kattınız diye. Hayır! siz sevginizi katmışsınızdır. Sadece, yemek en usta aşçı elinden çıkmış gibidir, gibisi bile fazla öyledir. 
Benim için hayat eşittir SEVGİ.
Sevdiğimiz insanlara onları sevdiğimizi söylemekten, hissettirmekten daha güzel bir şey yoktur. Çünkü karşılığı size sevgi olarak dönecektir . Sevgi dertlere çözüm, sevgi bir olmanın, birlik olmanın baslangıcıdır. Sevgisiz bir toplum her an dağılmaya mahkûmdur. Tıpkı sevgisiz bir birlikteliğin en küçük bir etkiyle dağılıvermesi gibi.

Şengül YILDIRIM / Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği Genel Sekreteri

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şengül Yıldırım Arşivi