Dilek Soyak

Dilek Soyak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Fezleke Açıklamasından Kim Ne Anladı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Fezleke Açıklamasından Kim Ne Anladı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında başbakanlıktan beklenen açıklama geldi.  Meclisin üzerindeki bu yükün kalkması ve memleket meseleleri ile ilgilenmesini sağlamak adına anayasaya geçici bir madde konması teklifinde bulunması, bazı kesimlerde ister istemez farklı yorumlara yol açsa da ben sizden biri olarak bu koyu naçizane değerlendirmek istedim.  Dışarıdan bakıldığında tüm vekiller ile ilgili dosyalardaki dokunulmazlıkların kaldırılması ve yargılanmasının önü açılması isteniyor. Peki, bu meclisteki fezlekeler ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılması milletin gözünde ne anlama geliyor? Milletvekilleri ile ilgili geleceğe yönelik dokunulmazlıklar tümden mi kalkıyor?  Yoksa bu dosyalar dışında milletvekillerinin üzerindeki dokunulmazlık mı kalkıyor?  İşte bu yazı dizimde dilim döndüğünce bunları açıklamaya çalışacağım.

Dokunulmazlığı Kalkan Millet Vekillerine Yargı Yolumu Göründü?

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı   'dokunulmazlık' açıklaması bazılarının sandığı gibi milletvekilleri üzerindeki, dokunulmasının tamamen kalkacağı ve milletvekilliğinin düşeceği anlamına gelmiyor. Bir yanlış anlaşılma olmaması için bunu en baştan söylemek istedim. Bu sadece mecliste bulunan fezlekeler ile alakalı olarak dokunulmazlıklarının sınırlı olarak kaldırılması anlamına geliyor. Milletvekilleri bu suçlar ile ilgili milletvekillerinin sınırlı olarak yargılanmasının önündeki engelin açılacağı anlamına geliyor. Sınırlı sihirli sözcük bu unutmayın.

MİLLETİN DOKUNULMAZLIĞIN KALKMASI İLE İLGİLİ TEK BİR BEKLENTİSİ VAR!!!

Aslında meclisteki bu fezlekeler ile ilgili dokunulmazlıkların kalkması  konusunda milletin sizden  tek bir beklentisi var. O da tüm partilerin bir araya gelip bir şekilde birbirine şartlar koymadan, hükümeti suçlamadan,  meclisteki bu dosyalar ile ilgili olarak dokunulmazlığın kaldırılması. Bu işler öyle konuşup, iş icraata gelince ama lakin vs ile olmuyor. Samimiyseniz anayasa maddeleri üstünde her hangi bir değişiklik şartı koymadan sözün özü ipe un sermeden bir araya gelir bu dokunulmazlığı peki alada kaldırabilirsiniz. Sayın vekillerimiz halktan biri olarak saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Soyak Arşivi