Şengül Yıldırım

Şengül Yıldırım

Başarılı Olmanın Sırrı; Cesaret

Başarılı Olmanın Sırrı; Cesaret

 

 

 

    Bazen birçok şeyi düşünürsünüz içinizde;  Birçok kaynak, birçok yeni fikirler vardır.  Dışarıya akıtmak, hayata geçirmek istediğiniz, tükenmez kaynaklar olduğunu hissedersiniz. Söylemek istedikleriniz vardır, Yutkunup durursunuz kelimeleri. Fakat sizi tutan bir şeyler vardır. Cesaretiniz yoktur ki, o düşündüklerinizi hayata geçirebilesiniz. Bir ufacık destek beklersiniz, belki bir bakış, belki yüreklendirecek bir kelime, bir sıcak frekans, cesaretinizi toplamak ve içinizdekileri  hayata geçirebilmek için. Halbuki, bu cesaret denen şey yine sizdedir. Sizin içinizde bir ufacık hamle, bir ufacık gayret sarf ettiğinizde, açığa çıkacaktır. 

    Ha gayret;  Ne kaybedersiniz. 

Kim bilir, belki  çok çok beğenilip, alkışlanacaksınız, takdir alacaksınız. İlkinde alkış alanlardansanız, zaten alkış sizi motive edecek, devamı gelecek. Bu içinizdeki kaynakları dışarı sunup hayata geçirmek için, cesaret gösterdiğiniz pasif olan tasarılar aktife geçecektir. Cesaret göstermem derseniz eğer, bunun size dönen yanı, hayatınız boyunca keşke olarak önünüze çıkacak, hep pişmanlıklar yaşayacaksınız. 

    Cesaret edip  bir gayret sarf ettiğinizde, açığa çıkan içinizdekiler sayesinde, hem rahatlamış, belki de,  kim bilir  kariyer veya ünvan sahibi de olacaksınız, Bu sayede en doğru işi bulacak, hayatınızı yeniden yapılandırabilecek, hayatınızın aşkına demir atabileceksiniz. Tüm hayatınız, oldukça önemli değişiklik gösterecek, bunun için sadece gerekli olan bir hamle, bir ufacık hamle, sadece cesaret. 


     Haydi bu cesaret sayesinde başarılı olamadınız diyelim, ne çıkar, bu size zaten deneyim olarak geri dönecektir. Denemekte fayda vardır. Sadece yapılacak  iş, cesaretinizi toplamak ve içinizdekini dışarı vurmaktır.

Saygılarımla.

Şengül YILDIRIM

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şengül Yıldırım Arşivi