Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Soykırım mı?

Soykırım mı?

Merhaba dostlar,

İki gün önce Almanya parlamentosu Türklerin Ermenilere 1915 yılında soykırım yaptığını kabul etti. Eğer Türkler Ermenilere soykırım yapmış olsa bile, bunu en son söyleyecek devlet Almanlardır. Zaten böyle bir şey yok. Böyle bir soykırım olmuş olsaydı, çoktan arşivler didik didik incelenirdi. Zaten onlarda arşivlere bakmak, incelemek yerine böyle akıl almaz bir yolu tercih ettiler. Ermeniler bu yalanı tüm dünyaya yutturmayı milletin gözünü boyamayı başarmışlar. Almanya, Fransa gibi ülkelerde kendi yaptıkları soykırımı unutup, Türkiye’yi hedef tahtasına koyuyorlar. İki yüzlü, kirli siyaset bu.

Almanlar milyonlarca Yahudi’yi fırınlarda yakmadı mı? Açlık ve sefalet dolu olan kamplarda işkence etmedi mi? Kurşuna dizmedi mi? Bunları görmek için arşivlere gerek yok sosyal medyada binlerce kanıt var.

Ya Fransa?

Cezayir de neler yaptı? Kadın çoluk çocuk demedi kurşundan geçirdi. Kadınlara en ağır işkenceler yapıldı. Tecavüzler kaç kere yapıldı. Bunlarda utanma, arlanma  diye bir şey yok. Şimdi kalkmış Türkiye soykırım yaptı diyorlar. Türkler soykırım yaptıysa Erzurum’da, Van’da, Kars’ta bulunan toplu mezarlar nedir? Kafalarına kurşun sıkılarak öldürülen Türkler nedir? Soykırım yapan bir millet toplu mezarlarda neden var?

Siz Cezayir’de Fransızlara ait toplu mezarlar gördünüz mü?

Rahmetli ninem 1915 olaylarını bize anlatırdı. O zaman Bayburt’ta yaşıyormuş genç bir kızmış. Ermeniler hamile kadınlar üzerine bahis oynarlarmış kadının karnındaki kız mı? erkek mi? diye. Kadını öldürüp bahsi kim kazandı diye karnını yararlarmış. Bunun gibi nice olayları anlatırdı bize. Onlar tarihi canlı yaşamışlardı, mümkün olsaydı ses kaydı alabilseydik.

İşin en çok dokunan yanı Alman parlamentosunda bu soykırım tasarısını getiren ve destekleyenlerin Türk kökenli olmasıdır. Ben bunlara Türk kökenli demiyorum. Almanya’da yaşayan milyonlarca Türk de demeyecektir. Bunlar Ermeni kökenli olabilir. Türk olmak farklı bir şeydir. Buradan Ak parti yetkililerine sesleniyorum. İktidarınız döneminde Ermeni soykırımını tanıyan ülkelerde patlama oldu neden? Türkiye dış ülkelerde lobi çalışması yapamıyor mu? Bunun önüne neden geçemiyorsunuz?

Biz bize bırakılan yüce Atatürk’ün ''Yurtta sulh cihanda sulh'' ilkesine bağlı kalarak, barış ve dostluk elçisi olan bir Türkiye istiyoruz.

Hayırlı ramazanlar diliyorum, sağlıkla mutlulukla.

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cengiz Yılmaz Arşivi