Dilek Soyak

Dilek Soyak

Çok Yaşa Sen Devlet Baba

Çok Yaşa Sen Devlet Baba

  Bu günlerde yurdumun üstüne çökmüş karabulutlar, dolanıp duruyor. Üst üste gelen şehit haberleri, cinnet haberleri, çocuk istismarı haberleri.. İster istemez insanı yaşamdan soğutuyor. Eminim benim gibi ünlü, ünsüz pek çok kişi sabah uyandığında, inşallah bu gün şehit haberi almayız diyerek güne başlıyor. Ama maalesef şehit haberi almadığımız gün yok.

  Bu gün Kimsesiz Çocuklarının Primi'nin Hazineden karşılanacağına dair bir haber adlım ve buna çok sevindiğim için hemen kaleme almak istedim. İçime soğuk sular serpildi desem yeridir. 

İşte o haberin detayları;

Kimsesiz Çocuklarının Pirimi Hazineden

  Ana-babası olmayan 18 yaşından küçük ve kimsesiz çocuklar içinde zorunlu olan “Genel Sağlık Sigorta primleri’’ ve sağlık giderleri de artık Hazine’den ödenecek. İşte ben bu habere çok sevindim. ''Yaşa be devlet baba'' kimsesi olmayan sokak çocuklarının, primleri ve sağlık giderlerinin artık hazineden karşılanması gerçekten de umut verici bir gelişme. Dahası var ülkemizde bir yıldan çok ikamet eden yabancılardan aylık 250 lira gibi olan GSS primi ödemeleri ile ilgili uygulamaya da son veriliyor. Artık sadece isteyen yabancılar GSS primini ödeyecek olması da beni çok mutlu etti. Çünkü empati yaptım ve kendimi bir an olsun onların yerine koydum. Biz de onların yerinde olabilirdik.

  Şehit Ailelerine de Toki den Ev Verilecek Müjdesini Bekliyoruz.

  İnşallah böyle güzel haberler almaya devam ederiz. Kimsesiz çocuklara uzanan bu eller şehit ailelerine de uzanır ve onlara da toki'den ev verilir. Böyle bir konunun duyumlarını aldık ama ben umutluyum, ''devlet babadan.''  Bir gün bu müjdeyi alırsam, ilk siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

  

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Soyak Arşivi