Melek Tijen Öncel

Melek Tijen Öncel

Doğa'nın Kıymetini Bilmek

Doğa'nın Kıymetini Bilmek

DOĞA NIN KIYMETİNİ BİLMEK………..

 

İçinde yaşadığımız Dünyayı; hayatları sadece para biriktirmek olan sizleri, köle gibi çalıştırıp zengin yapmak isteyen negatif  bilinçlere teslim etmeyiniz.

Ülkelerin yönetimi düşüncelerimizin ölçüsüdür..Etrafımızın yaşam biçimleri bizlere yaşam kaynağı esintisidir..Düşünmeden,herhangi bir ölçü koymadan durmadan inşaat yapıyor ve bina dikiyoruz.Oturacak başımızı sokakcak evimiz varken daha fazlası olsun, ondan da para kazanayım biinci ile Dünya'yı Doğa Ana'yı  yakıp yıkıyoruz. İnsaatlar yapıyor, durmadan bina dikiyoruz. Büyük şehirlere yerleşme isteğimiz nedeniyle köylerin verimli topraklarını bırakıp hırslarımıza yenik düşüp apartman dediğimiz kutu kutu evlere dünya kadar paralar verip, bunun adına yaşamak diyoruz. Arz talep meselesi olduğu için bu talebi karşılamak isteyen bir çok fırma ağaçları, dağları yok ederek malzeme elde ediyorlar. Sonra yok ettiğimiz Doğanın karşılığında diktikleri  evlerle övünülecek bir şey yapmışlar gibi çıkıp konuşuyorlar. Bızlerde o kutu kutu evlerin parasını ödeyebilmek için durmadan çalışıyoruz. Aynen köleler gibi!...Aynı robotlar gibi!...İş ev arasında mekik dokuyoruz. Ruhu beslemek yerine Banka borcu ev,araba taksidi vs…gibi giderlerle hayatımızı tüketiyoruz. Çok çalışmam gerek diye kendimizi paralıyoruz..Tekrarlanan işlere koşturup duruyor, belirli bir statüye çıkmayı da zafer olarak düşünüyor, bunula övünüyoruz. Daha fazla para mevki diyerek kendimizi mutsuzluğa teslim ediyoruz.Tam hayatın elimizden uçup gittiğini anladığımız zaman ise iş işden çoktan geçmiş oluyor.

Halbuki,basit sıradan bir hayatın muhteşem hazzını ancak tüm kimliklerden arındığımız zaman ve şükür duygusuyla hareket ettiğimiz zaman anlarız. Ve işte o zaman Dünya Ana da bizlerle birlikte arınıp bizlerle birlikte yüklerinden kurtulup gerçek sevgiyi, gerçek BİR olmayı yaşatır ve yaşarız…Tijen Öncel

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Melek Tijen Öncel Arşivi