Melek Tijen Öncel

Melek Tijen Öncel

Merhaba

Merhaba

 

 

 

 

Merhaba sevgili dostlar,

 

Bundan sonra sıksık sizlerle bu sayfalarda bulusacağız.Her yaşamdan kareler, hayatın değişik yüzleriyle size merhaba diyeceğim. Dünyanın tüm olumsuzlukları, toplumun dayattığı birbirine benzer yapma bilinçleri karşısında gerçek özgürlüğün aile olmayı çocuk yetiştirirken yapılan yanlışlıkları, hatta eşlerin birbirine olan sevgilerini monotonlukdan uzak bır şekılde yaşamlarında sıradanlık dışında değişik bakış açılarla değerlendirip, küçük Hayat Sırları vereceğim..

Ben KİMİM?

Aslinda Tijen ismi doğarken bana taktıkları, çağırılırken baktığım isimdir.

Peki ben Tijen miyim??

Belki bu bedende evet...

Ama ben ışığım öncellikle, iyi düşünen bir kalbim var. Ben beden değilim.. Ruhum.. Dünyanın iyi ve merhamet içinde bir olduklarını, HEPSİ AYNİ YARADANIN RENKLERİNDEN OLUŞAN ÇEŞİT OLDUKLARINI; fakir insanlarin, hayvanlarin oldugunu hatirlatmaya çalişan bir grup iyi insandan biriyim.. Hırslarım yok, sevgiyi hatırlatmak için yazilar yazıp, zaman zaman seminerler veriyorum... Öğrendiklerimi kağıt kaleme aktararak yazdıgım iki tane kitabım var. Yeniside yolda:) Arzum, herkesin birbirinden sorumlu olduğunu hatırlatmak. Yazılarımn amacı sadece DÜNYA BİLİNCİ içindir... Evime gelince, her yer bir mucize olarak bakiyorum ve her yeri çok seviyorum.. Ancak, insan sevdikleri ve sevenleriyle nerede olursa yaşadığı için, yuvam kalbimde taşıdıklarımla yaşadığım yerdir...

Sabahları ben; geç kalkmayı sevmiyorum. Herkesin uyanma vakti ben bir çok şeyi tamamlamış olurum. Günün o muhteşem anları, dünya anaya merhaba deyişi mutlu eder beni!.. Rüzgarın yüzüme esmesini onunla sabahlari rüzgar olmayi seviyorum. Güneşin sabah ağaçların arasından gülüşünü seviyorum.. Annem hep marjinal bir hayat yaşıyorsun der. Evet çok doğru sıradan bir ruh olamam ben.. Sınırlarla çevrili sevgiler, sınılar ve korkularla dolu hayatlar, sırf para için ruhunu teslim eden insanlar!.. Benim yaşam tarzıma uygun değil.. Hiç bir insana yargılayarak bakmam ama ben, isterse dünyanin en ünlü bilir kişisi olsun. Herhangi bir bilgiyi önce ruhumdan geçiririm.. Hemen kabul etmem.

Çünkü bilirim ki!

Her ruh kendi yolculuğunda kendi doğrusu ve donanımı ile doğar dünyaya!.. Sadece hatırlamaya niyet etmesi yeterli....Ve her doğru herkes için doğru degildir. Bu ndenle ruhumu dinler kalbime danışır ve öyle kabul ederim herseyi.. Beni heyecanlandırmayan hiç bir şeyi yapmam.. Yaşamın getirdiklerini kabuldeyim. Takılıp kalmam parçalara! Bu nedenle arkadaşlarım çizgi film kahramanlarinnın isimleriyle çağırırlar beni:))

Haidi veya Candy :)))

Çünkü hayatın eğlenceli ve pozitif yönünü görürüm hep!... Hayat, aynen doğa gibidir. Bir güneş açar, bir gün yağmurlu, bazende parçalı bulutlu. Zor zamanlara taklıp kalmam. Onu orda bırakıp yine yoluma devam ederim.. Hiç bir şey için çabalamam. Bu bir insan olsa bile! Kimseyi kazanma çaba ile olmaz.. Çünkü sevginin oldugu yerde çaba yoktur... Çaba eksik bir bilinçtir. Niyet ederim adim atarım ve sadece beklerim.. Çünkü bilirim ki!. Her pozitif olması gereken oluşum çok kolaydir. Ama en iyi yaptığım şey; 

Sevgimi HİÇ SAKLAMAM...

Ben buyum kısaca!... Yazılarımda öğrendiklerimi paylaşacağım sizlerle; sınırsız, nedensiz AŞK'la

Tijen Öncel

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Melek Tijen Öncel Arşivi