Melek Tijen Öncel

Melek Tijen Öncel

Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü

Merhaba sevgili dostlar,

Bugun size unutulmaya yüz tutmuş gerçek amacından uzaklaştırılmak üzere olan Öğretmenler Gününden bahsetmek istiyorum. Öğretmen olmak.. Bu görevi üstlenen kardeşlerimizin öncelikle ilk görevi ''ÖĞRET BİLİNCİ OLMAKTIR''. Ancak bunu yaparken karşısındaki her bir ruhun farklı olduğunu hatta her birininin dünya ana ya doğarken kendi donanımıyla geldiğini fark edip, doğruları dayatmak yerine onlara anlayacağı şekilde öğrenmeyi, eğlenceli bir şekile getirerek anlatmaktır. Nasıl olsa bu öğrenmez, bunu bırakalım demek yerine onun öğrenmeyi engelleyen veya sizlerin ona nasıl olur da ulaşmadığınızın hesabını sormanız gerekir.

Her çocuk öğrenebilir ve her çocuk sizlere çok şeyler de öğretebilir. Onlarla iletişim kurarken, üstün olma bilinci ile değil onla aynı karede olduğunuzu bir abi, abla, kardeş seviyesine getirerek, sevgiyi koşulsuzca çocuğa sunarak ancak negatifi pozitife dönüştürebilirsin. 

Her çocuk farklı yeteneklerle dünya anaya doğar. Bazıları doktor, bazıları işci ,danscı, sanatçı vs gibi gelebilir. Eğitim sisteminin küçük yaşta çocuğun yeteneklerini keşfedip, sevdiği hangi alan olursa olsun onu o alanda yetiştirmek için dönüşmesi gerekir.. Resim yapmayı seven bir ruh'a sürekli fizik, kimya konusunu işlemeniz ne saçma!... Eğitimi elinde tutan bakanlık bu konuda reform yapıp eğitim sistemine yeni bir anlayış getirmesi gerekir.. Çocuklara küçük yaşlarda önce insan olma bilincini öğretmek gerek. Merhametli, yardımlaşan, hayvanlara sahip çıkan birey olmayı öğretmek gerek. Çünkü şu anda ki sistem onları yalnızlaştıran, ben olma duygusunu öğreten bir sistemdir.

 Niyet ediyorum; Eğitimin ve Öğretmenlerin,  gerçek öğret bilincine ulaşmasına ! çocukların her birinin çok özel bır ruhla doğdukları ve her birninin yeteneğinin farklı olduğu anlayışının bilinçlere yerleşmesine.. Ve çocukların derslerde başarısız olsalar bile onda ki güzelliklerini anlayıp ona ışık tutmalarına!. Eğitim sisteminin sadece başarılı öğrencilere göre planlanmamasına ve hayat çizgilerinde onları yaşama tutunma ve gerçek sevgi bilincinin ruhlarına işlemelerine ışık tutacak bilince kavusmalarında onlara rehber olmasına niyet ediyorum..

 

 

Tüm Öğretmenlere Örnek teşgil etmesi adına sizlere bir film tavsiye ediyorum.'' YERDEKİ YILDIZLAR..''..

 

 

Sevgi ve Işıkla Tijen Öncel 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Melek Tijen Öncel Arşivi