Melek Tijen Öncel

Melek Tijen Öncel

İnsanları Ayırmadan Sadece Sevmek

İnsanları Ayırmadan Sadece Sevmek

Merhaba dostlar,.

Bazı insanlar, Din adı altında insanları yargılıyor, sınıflara ayırıyor ve karşısındakinin kendi gibi yaşamadığını görünce, kendini üstün tutma iç güdüsüyle hiç düşünmeden yargılıyor. Hiç düşündünüz mü? Allah isteseydi tüm insan ırkını aynı model yaratıp aynı Din'e mensup yapardı. Halbuki Yaratıcı her şeyi çok iyi bildiğinden, her insanı veya her canlıyı birbirinden farklı yaratacak kadar muhtesem bir gücü olduğundan değişik yaratmayı daha uygun buluyor. Kıtalar farklı, ülkeler farklı. Her coğrafyanın kendine ait bir şekli var. Herkes kendi ülkesi kendi kültüründe yaşıyor genişliyor büyüyor. Aslında Öz de herkes biribirinin aynısı...Peki bu kavga, ayrık görme veya ayrık yapmak isteği niye? Tanrı'nın yarattığı insanları yaşam şekli veya inançları doğrultusunda yaşadıkları için senin yargılama hakkın var mı?


Kendim mesela! 

Kendi kalbimin doğrusunu yaşıyorum. Neşenin ne kadar önemli olduğunu Dünya Anaya doğru enerjiyi yaymaya çalışıyorum. Kendimi veya yaşam şeklime uygun değil diye başı örtülü birini yargılamıyorum. Kim nasıl isterse öyle yaşasın diyorum.

Yeter ki! Herkes varlığını sevgi içinde göstersin.

Yeterki! Herkes birbirine yardım etmeyi bilsin. İnsan olsun öncellikle!...Çok Hristiyan kardeşlerim var. Onları seviyorum. Onlarda beni!..Aramıza ne Din nede farklı öğretiler giriyor. Öncellikle kalben konusuyoruz. Birbirimizi sevdiğimizi biliyoruz. Bizim için dostluk ve sevgiyi vermek yeterli...
Tüm Bayramları, Tüm kutsal günleri kutluyorum. Veya dostlarımı tebrik ediyorum. Şu anda  Dünya Ana da Noel kutlaması var. İnsanlar birbirine daha sıcak daha sevgi içinde, birbirlerinin farkındalığı Sevgi içinde, Herkes herkese küçük dahi olsa hediyeler alıyor. Peki ! Bunun nesi kötü? Müslüman doğduk diye HZ İSA nın doğumu kutlayan Hrıstıyan kardeşlerimizi yok mu saymak gerekiyor? Veya müslüman olup ta yeni yılı Hristiyan geleneği diye kutlamamak mı lazım?


Soruyorum? Eğlenmek,sevindirmek, güzel sevgiler vermenin nesi kötü? Ne zaman öğreneceğiz Allah birdir, insanlar da birdir. Ne zaman öğreneceğiz bizler bu güzel Dünya yı savaşarak değil ancak birbirimize sahip çıkarak Cennet yapabileceğimizi?
BEN İNADINA SEVGİ DİYORUM....
VE İNADINA KİMSEYİ KİMSEDEN AYRIK GÖRMÜYORUM...
NİYET EDİYORUM. HERKES AYDINLANMA YOLUNA GİRSİN VE SEVMESE BİLE BAŞKALARININ SECİMLERİNE SAYGI GÖSTEREK YASASIN!

Ve öyle de oldu....Tijen Öncel

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Melek Tijen Öncel Arşivi