Dilek Soyak

Dilek Soyak

Rtük'ten O Kanallara Şok Ceza

Rtük'ten O Kanallara Şok Ceza

 

Şimdi size dikkatimi çeken bir konudan bahsetmek istiyorum. Özellikle şu son 15 gün içerisinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'ün, o  24 kanala  yağdırdığı cezalar. Bende nedenini merak ettim ve sizler için araştırdım. Bu konuyu kaleme almaya karar verdim.  Meğer RTÜK sağlığa iyi geldiği iddiasıyla tanıtılan gıda takviyelerinin, satışının, bahis siteleri ve canlı sohbet hatlarının reklamlarını yayınlanması nedeniyle bu kanallara bu kadar çok ceza yağdırmış. Kitabı ortasından okumak gerekirse,  aslında yerinde bir karar olmuş. Çünkü birçok kişi bu reklamlardan etkilenerek bu ürünleri kullanıyor. Maalesef bu ürünleri kullanan kişilerden bazıları da canından olabiliyor. Pek çoğumuz bu yöndeki üzücü haberleri okuduk ve halada okumaya devam ediyoruz. Zayıflamak başta olmak üzere, şeker, tansiyon, cinsellik vs gıda takviyelerinin satışının yapıldığı birçok kanala RTÜK’ten ceza gelmesi düşündürücü ama bir o kadarda  doğru ve yerinde bir karar.

 

Sağlığa iyi geldiği iddiasıyla tanıtılan bu gıda takviyesi ürünlerinin reklamını yapan 24 televizyon kanalı bu cezalardan haliyle nasibini almış.

Dahası var..

RTÜK bu yayınlarla ilgili müeyyide kararı almasının ardından, bu dosyaları sağlık bakanlığına da göndermiş. Sağlık deyince akan sular durur. İnsan sağlığını tehlikeye atılmasını önlenmesi açısından caydırıcı olabileceği düşünüldüğünde ise; içimden bu cezalar az bile demek geliyor. Doktorların ve uzmanların o kadar uyarmasına rağmen bu ürünlerin sıklıkla kullanımı hem akla zarar.

Birde hani şu çocuk ve gençlerin izleyebileceği saatte cinsel içerikli ürün satışı reklamı yapan kanallar var ya RTÜK özellikle da affetmemiş. Düşünseniz ya evdesiniz Çoluk çocuk TV seyrediyorsunuz pat programın ortasında cinsel ilaç reklamı çıkıyor. İşte RTÜK kapsama giren birçok TV kanalına para cezası da verdi. Yine vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine, izleyicilere para ödülü verme vaadiyle telefon hattında bekleterek, zarara uğratan kanallar da RTÜK’ten ceza alması gözümden kaçmadı.

 

İşte Rütük’ten Ceza Alan  24  Kanal

Karadeniz Türk TV, TV, Mavi Karadeniz TV, Rumeli TV, Samanyolu TV, Meltem TV, Derya TV, Mesaj TV, Top Shop TV, Son Hedef TV, Nisa TV, One Bal TV, One Best TV, A Shopping TV, Berat TV, Kanal C, Shopping Channel, Anadolu Yurdum TV, Seymen One Damla, Nurs TV, Avantaj TV, Medyam 14, Kanal S, Maxi TV, One Super TV'ye ve Radyo Seymen'e uyarı veya para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Soyak Arşivi