Dilek Soyak

Dilek Soyak

Stajyerlere Erken Emeklilik Mi Geliyor?

Stajyerlere Erken Emeklilik Mi Geliyor?

 

İnternette gezinirken gözüme çarpan “ Stajyerlere erken emeklilik geliyor  ” haberi  üstüne bu konuyu keleme almak istedim. Gerçekten stajyerlere erken emeklilik var mı?  Tabi bunun en önemli nedeni sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar ve meslek Lisesi’nde staj yaptığım dönemlerin aklıma gelmesi oldu. Gerçi  şimdilerde bu tarih oldu. Ama konuşulduğu gibi staj dönemi emekliliğe sayılacaksa lütfen bu geriye dönük olsun demeden de geçemeyeceğim.

 

Çünkü meslek Lisesi’nde staj yaptığım dönemlerde bizimde şimdiki gibi öğrenim gördüğümüz okul tarafından sadece iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigorta primleri ödeniyordu. Yani bizlerde bu gurup içindeydik. “ Stajyerlere erken emeklilik var ” bunun hayali bile güzel değil mi?  Ama işin aslı öyle konuşulduğu gibi değil.

Yani yok böyle bir şey. 

Tabi her zamanki gibi araştırdım. Meğer böyle bir şey yokmuş. Çünkü Meslek liseleri tarafından yapılan staj sigortası, SGK işe başlama tarihi olarak kabul edilemediğinden, SGK prim gün sayısı olarak da dikkate alınmamaktadır. Dolayısıyla da stajyerlik döneminde ödenen primlerle erken emeklilik gibi bir durumda söz konusu olmamaktadır. Ne diyelim sağlık olsun. Şimdilerde erken emeklilikte yaşa takılanlar bu konuda araştırmalarımı sürdürüyorum.

Yakında görüşmek üzere sevgiyle kalın mutlu kalın..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Soyak Arşivi