Dilek Soyak

Dilek Soyak

Türkiye Genelinde Elektrik Kesintisinin Nedeni Ve O iller

Türkiye Genelinde Elektrik Kesintisinin Nedeni Ve O iller

 Bu gece 10-20 sularında meydana gelen 30 dakikalık elektrik kesintisinin nedenini merak ettim Konu ile hemen bir araştırma yaptım ve sıcağı sıcağına konuyu kaleme aldım. Başta İstanbul olmak üzere Ankara İzmir  ve Türkiye’nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintilerinin nedeni ile ilgili BEDAŞ’IN  yaptığı açıklamada  arızaların TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza kaynaklı olduğu ve gerekli incelemelerin  ise devam bildirildi. Hayırlısı inşallah bununda altında kediler çıkmaz.

TEİAŞ sisteme enerjiyi çabuk verdide, BEDAŞ da dönüşümlü olarak elektrik sağlamaya başladı. 30 Dakikada elektriğimiz geldi. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde teknik arızanın nedenini öğrenir öğrenmez sizinle paylaşacağım.

Bu arada İstanbul, Ankara, İzmir Kocaeli, Yalova, gibi  illerde elektrik kesintisi tamamda Van, Hakkari, Trabzon, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Samsun, Gaziantep, Rize, Sakarya, Mersin de aynı anda elektriğin kesilmesinin nedeni de TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde teknik arızadan kaynaklımı diye kendime sormadan edemedim. Konu ile ilgili bilgi edinir edinmez siz değerli okurlarımla  paylaşacağım..

Herkese aydınlık dolu günler dilerim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Soyak Arşivi