Yüksel YAZICI

Yüksel YAZICI

"27"

"27"

                                 " 27"

Bu gördüğünüz “27” bir tombala sayısı değil!..

Sayısal loto sayısı da değil!

Bakın ne olduğunu söyleyeyim size:

Güneydoğu’da PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda son 48 saat içinde  oluşan şehit sayısı…

 Ve şehid sayısı haberleri, neredeyse her saat sürekli artan bir tırmanış gösteriyor… Birkaç gün önceki akşam saatlerinde yaşamını yitiren kınalı kuzularımızın sayısı  iki gün içinde işte bu 27’ye ulaştı.  Ki, büyük savaşlarda bile iki günde bu kadar kayıp verielemez. Ayrıca 3 askerimiz  de ağır yaralı…

Yandaş medya, bu şehid haberlerini saklıyor ve çoğunu da vermiyor. Televizyonlarda ahkam kesen paralı hatipler ise, Fetö’nün hainliğinden başka hiçbir şeye değinmiyorlar ve şehidleri anmıyorlar bile…

Şimdi sevgili okurlarım, yurttaşlarım… Böyle şeyler yazdığımız zaman kimileri başını öte yana çeviriyor ve içlerinden de kızıyorlar biliyorum. Peki yazmayalım mı bunları?

İktidara, hükümete “ne iyi yapıyorsunuz” mu diyelim yani?.. Yandaş televizyon ve basılı medya gibi görmemezlikten mi gelelim? Ve hayatını yitiren bu canlarımızdan biri, sizin çocuklarınızdan ya da kardeşlerininizden biri olsaydı ne yapardınız hiç aklınızdan geçiyor mu?

Bir önceki yazımda söylemiştim “Güney sınırlarımız barut fıçısı…” diye… Hala da öyle ve giderek tehlikeleri de çoğalıyor. Çünkü henüz büyük çatışma başlamadı… Şimdilik oradaki çok sayıda terör örgütü, emperyalist devletlerin planları doğrultusunda kendilerini daha stratejik mevkilere çekmekle meşguller. Ve sanım o ki, çok süre geçmeden büyük bir sıcak çatışmamın başlaması kaçınılmaz olacaktır.

İşte o zaman şehid sayıları kaça varır bilemiyoruz. Fakat artacağı, bugünkü sayıların bile çok gerilerde kalacağı ihtimal dahilindedir.

Öte yandan iktidara soruyorum:

Fetöcüler’e  haklı olarak yapıldığı gibi,  PKK’nın mal varlıklarına neden el konulmuyor ve para trafikleri dondurulmuyor.  Nerdeyse 40 yıldır Güney bölgemizde süren bu hain teröristlere en basit misilleme ne oluyor da devreye sokulmuyor.

Eğer bu teröristlerin para kaynakları kesilir, mal varlıklarına da el konulursa ne  silah bulabilirler ne de hainliklerini sürdürebilirler bunu göremiyor musunuz?

Bütün bunlar bilinmiyor mu? Biliniyorsa neden yapılmıyor ya da ne oluyor da yaptırılmıyor?

Sayın iktidar yetkilileri… Kendinizi koruyacak yasaları şöyle ya da böyle çıkartma planları yaptığınızın dörtte birini yapsanız, PKK’nın bütün yollarını tıkamış olursunuz. Bunu neden yapmadığınızı  açıklayamıyorsunuz bile…

Eğer bu önlemleri almaz, gereken yaptırımları yapmazsanız; sizin terörle mücadele ettiğinize artık inanmayacağız. Lütfen, ana muhalefet partisini de arkanıza almaya çalışarak göstermelik bir demokrasi gösterisi yapmayın ve  Türk halkını da artık  kandırmayın!

Çünkü Türk halkı dürüst, saf ve iyi niyetlidir. Siyasetin manevralarından,dümenlerinden anlamaz ve  farkına da varmaz! Varmıyor da… Çünkü bütün hükümetler, bu güzel halk için devlet babadır. Dolayısıyla da bilerek ya da bilmeyerek yanlış yaptığınızı asla düşünmezler ve takip dahi etmezler. Etmiyorlar da zaten! Etselerdi, yaklaşık  son on beş yıldır çok şeyler değişirdi.

Ve şimdi, çok azınlık da olsa bunu fark edenler çıkıyor. İktidarda kalmak istiyorsanız, hiç zaman kaybetmeden PKK ve onun gibi diğer ülke içindeki tüm terör örgütlerinın malına el koyun ve önlerini kesin. Ne PKK’nın, ne İşid’in, ne El-Nusra’nın, ne Müslüam Kardeşler’in ve ne de Hamas’ın yurdumuzda at oynatmalarına izin vermeyin!. Ne yapın edin, bu  pisliklerin hepsini kökünden temizleyin… Hatta içinizdekileri de!.

Evet yanlış duymadınız, içinizdekileri de!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yüksel YAZICI Arşivi