Yüksel YAZICI

Yüksel YAZICI

Yeni CHP

Yeni CHP

Yeni CHP

Paldır küldür siyaseti uyguluyor çoktandır Türkiye’nin tek güvencesi CHP…  Üstelik en diri olması ve hergün biraz daha dökülen iktidar partisinin olumsuzluklarını halka  ayrıntılarıyla  göstermesi gerekirken!

Bu rastgele hedef gösterimi, demokrasiye dönüş yaftası altında iktidara omuz veriş değildir! Onların yaptığı yanlışlarını, darbe yapmalarına kadar varan adam sendeliklerini ortaya çıkarma ve bu aleni sonucu bütün delilleriyle  halka duyurmayı sağlamaktır.

Fakat bugünkü CHP’nin, düşündüklerimizi yapabilmesi mümkün görülmemektir. Çünkü uzun süreçte  ulusal devlet anlayışından uzaklaşılmış, Kılıçdaroğlu’nun bir ileri iki geri anlayışıyla partinin Kemalist  ideolojisi, liberal sosyalizme kaydırılmıştır. Böylelikle de CHP, kuruluş amacından çok başka  yerlere yelken açmıştır akıl almaz biçimde…

 Şimdi en bariz örneği veriyorum:  Vekil ve hatta Genel Başkan Yardımcısı olan  Sezgin Tanrıkulu’nun ne işi vardır bu Atatürk’ün partisinde? Çünkü o, PKK düşüncesinden öteye geçemeyen, üstelik de CIA ajanı olduğu söylenen bir hain iken!

Başka isim vermeyeceğim fakat CHP’ düşüncesinde olmayıp, hala parti yönetiminde olan o kadar çok kimse var ki… Bunlar zembille düşmedi partinin ortasına! Birileri, parti babasının malı gibi hareket ederek gertirdi onları o yerlere…

İki gün önce Kılıçdaroğlu, yeni mi öğrendi neyse “Hükümet cadı avı uyguluyor” diye tantana yapmış… Günaydın be Kılıçdaroğlu! Nasıl anladın aylar sonra ki?

Sen, Yenikapı ruhu dümeni tezgahlanırken hiç mi aklına gelmedi olacak olanlar? Yoksaki sen, Yenikapı ruhu diye tuz ruhuyla mı katılmıştın toplantılara…

Ve kime hitap ettin Yenikapı’da hiç biliyor musun?

Bilmiyorsun!

Kime hitap ettiğini yuhalanırken bile fark edemedin… O kalabalığın arasında seni dinlemeye gelen bir kişi bile yoktu, ama anlamadın!

Ve bugün sonuçlar çıkıyor ortalığa bir bir…

İşte verdiğin o destek sayesinde bugün OHAL var ve cadı avı da son hızla  sürüyor. Bundan sonra engel de olamazsın olacaklara… Çünkü “Geçti Bor’un pazarı… “  Artık Niğde’ye dörtnal koşsan ne fayda?

Tamam! Sen dürüst bir devlet adamısın, evet… Fakat yetmiyor! Çünkü sen herhangi hükümette bir bakanlığa yakışabilirsin hiç kuşku yok! Fakat liderliğe, hele ki CHP’yi koşturmaya bilincin yetmiyor maalesef… Çünkü geldiğinden beri partiyi yamalı bohçaya döndürdün ve kaç seçim geçti yalnızca yerinde sayıyorsun.

Hele ki şu son günlerde  ajanslara, yazılı ve görsel medayaya bomba gibi düşen Atatürk’ün asker üniformasıyla meclisteki resminin keyfi olarak kaldırılışı haberi yara üzerine basılan tuz olmuştur ve CHP’den ses yoktur. Yazıklar olsun!.. Böyle bir habere cumhuriyeti kurmuş bir partinin dünyayı ayağa kaldırması gerekmez mi? Ama ne gezer… Genel Başkan Kılıçdaroğlu hala Yenikapı ruhununun peşinde gözlemlerimize göre…Yani olmayacak duaya amin deme peişinde!  Bu ahmaklığa varan  kaçıncı kandırılışı sayıryor mu acaba?

Bütün bunları üzülerek yazıyorum ve içim de kan ağlıyor satırlara dökerken… Ve bu durumda partiden değil elbet fakat genelbaşkanlıktan ayrılsan da, partiyi coşturacak kimselere alan bıraksan, taban olarak bütün CHP’lileri sevindireceksin bilmiş ol!

Ya da şöyle söyleyeylim…  Yeni CHP dediğin bu çok başlı kırılma ayarlarını gevşetmiş olmana yeter diyoruz özetle! Biz eski ve asıl olan CHP’yi istiyoruz.  Yani  bütün meclisteki vekillerden eski Türkiye’yi istediğimiz gibi…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yüksel YAZICI Arşivi

"27"

08 Eylül 2016 Perşembe 00:01