Yüksel YAZICI

Yüksel YAZICI

Durmak Yok, Yanlışa Devam

Durmak Yok, Yanlışa Devam

                     Durmak Yok, Yanlışa  Devam

Dert bitmiyor ya da bitirilmiyor…

İktidar anlaşılıyor ki darbeden ders almamış!

Aklında fikrinde aynı şey… Yani şeriatın yollarını açmak ve uygar batı dünyasına sırt çevirmek amacından zerre şaşmıyorlar!

Oysaki başlarına ne geliyorsa bu çarpık fikirden kaynaklanıyor ve bir türlü bunu anlamak da istemiyorlar.

Soruyorum:

Bu inatlaşmadan ne anlıyorsunuz? Burası , mevcut anayasaya göre laik ülke değil mi? Ve sizler, bu laik ülkenin güveni, koruyucusu değil misiniz?

Değilseniz, yol yakınken bırakın görevlerinizi…

İstifa erdemdir!

Bırakın, çünkü biz Türk halkı olarak şeriatla yönetilmek istemiyoruz. Hukukun üstünlüğü gibi muasır medeniyetin alt yapısı varken, karanlık dehlizlere yuvarlanmaktan yana asla değiliz.

Zaten  ülkeyi yönetmek görevine talip olduğunuzda, şeriat için uğraşacağınızı kimseye söylemediniz. Söylediğiniz şey özetle, uygar ülkemizin daha iyiye ve çağdaşlığa yol alması değil miydi?

Ve bunun için halktan oy istemediniz mi siz?

Öyleyse bu yaptığınız, söylediklerinizin neresini doğruluyor bi anlatsanıza bizlere!..

Daha dün çok kıymetli ağabeyiniz, hocanız, kıymetliniz değil miydi Fethullah Gülen? Ve ona hak etmediği makamlar verdiğiniz için sonuçta yollarınızı ayrıp düşman olmadınız mı?

Ve çok büyük bir belanın eşiğinden dönmediniz mi?

Sizleri Atatürk ilkelerine bağlı olan komutanların karşı duruşu değimliydi kurtuluşunuzu sağlayan?

Ve şimdi yeni bir paralelci yobazlara neden kucak açıyor ve neden onlara destek veriyorsunuz?

Ve yeni kankalarınız olan Menzilcilerin, yarın kıllandıklarında  Menziltö (Menzil terör örgütü) olmayacaklarının bir garantisi var mı ellerinizde?

Şimdi bakınız… İktidarın şu son iki kararı şaşırtıcı değil de ne?

Biri, yıllardır askeri birliklere hizmet veren  GATA yani Gülhane Askeri Tıp  Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin adı değiştirilerek “Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olması, diğeri de güvenlik birimlerimizdeki kadın polislerin şapka yerine türban takmaları kararı...

Böyle bir değişimi neden gerek gördünüz sayın yetkililer? İsimleri ya da şapkalarının günahı neydi söyler misiniz?

Şimdi sevgili okurlarım! Darbe izlerini temizleme sırasında yalnızca bu son iki kararın devreye sokulmasının anlamı nedir sizce? Böyle bir değişim yeni darbelerin bir önlemimidir ? Yoksa, darbe bahanesiyle karanlık zihniyetlerin kuvveden fiile dönüştürülmesi mi?

Bu uygulamanın akılcı bir gefrekçesi var mıdır?

Ve bir yandan muhalif partilerle gülücükler oluşturarak birlik beraberlik mesajları iletilirken, diğer yandan tam 360 derecelik bir dönüşüm yaratılması neyin habercisidir?

Özetle sayın iktidarın başındakiler, sizlere güvenemeyecek miyiz? Hani darbeyle birlikte  neyin ne olduğunu görmüş ve artık eski yanlışlıklarınızı tekrar etmeyecektiniz?

Hani barış ve demokrasiyi tam uygulayacaktınız?

Bakın saygıdeğer vekillerimiz, bakanlarımız, Başbakanımız ve de Cumhurbaşkanımız! Size açıkça söylüyorum:

Bu tür girişimlerinizden halk olarak  anlıyoruz ki, göstermelik Fetö operasyonları yapıyorsunuz fakat onların zihniyetini aynen ülke nizamına yerleştirmeye çaba gösteriyorsunuz.

Ve ayrıca Fetöcü paralele, bir başka yeni  paralel daha eklediğiniz o kadar açık ki… Bu yeni paralelci grup kim mi?  Söyleyelim: Menzilciler!  Şu anda hızla o grubun militanlarını başta sağlık bakanlığı olmak üzere yerleştirmeye devam ediyorsunuz.

Biz yurttaşlar olarak iktidardaki devlet adamlarının tekke, mezhep ya da tarikatçı militanlara yandaşlık edilmesinden ve onlara bazı ayrıcalıklar verilmesinden hoşnut değiliz. Hak, hukuk ve demokrasi geleneklerinden taviz verilmemesini, yeni bir paralel çete yaratılmamasını, o nedenle de yaşam güvencesinin yitirilmemesini talep ediyoruz.

Eğer bu konularda hakkaniyet ölçülerinin ayarını bozarsanız, en büyük tehlikeyi önce yine siz yaşarsınız. Ve dolayısıyla halk olarak bziler de eziyet çekeriz elbet!

Bütün bu nedenlerle, lütfen ülkenin kuruluş amaçlarıyla oynanmasına izin vermeyin ve vakit geç olmadan olanlara da hızla engel olun! Sizden bunu mutlak olarak beklemekteyiz.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yüksel YAZICI Arşivi

"27"

08 Eylül 2016 Perşembe 00:01