Şehmus ÇAKI

Şehmus ÇAKI

Babalar ve Babaların Gizemli Aşkı

Babalar ve Babaların Gizemli Aşkı

Bence Babalık, Annelik kadar kutsaldır. Annelik her ne kadar fedakarlık,sevgi,sabır gerektiriyor ise de; bunlar ne demek dendiğinde, güzellik=Babam+Annem derdim. Babalar sabırlıdır, şefkatlidir, koruyucudur, çoğu zaman bağışlayıcı, çoğu zaman yol gösterendir. Hayatın anlamını, tüm güzelliklerini görmemizde büyük payı vardır. Baba sevgisini karşılıksız verir, kin tutmaz, çocuğuna karşı çoğu zaman sessiz ve sevgi doludur. Yüreğinde sönmeyen sevgi dolu bir ateş, kocaman bir dünya kurmuştur. Öylesine güçlü bir çınardır ki  gölgesinde çocuğuna, çocuklarına güven aşılayan, yokluğunda nefes alınmayacak bir dünyadır sanki.

Dünyɑdɑ ki en büyük vɑrlığım cɑnım Bɑbɑmdır! keşke hayatta olsaydı. Baba olduktan sonra çocuklarıma, adadığım hayatımın, babamın bana adadığı hayatla ne kadar eş değer olduğunu ve neler öğrettiğini anlamasını isterdim. Senin dediğin gibi Babacığım, bende çocuklarıma ‘’Baba olunca beni daha iyi anlarsınız diyorum’’ Bu cümleyi o kadar çok kullanıyorum ki, gösterdiğim sabır tıpkı senin bana gösterdiğin sabır ve şefkatle eş değerde oluyor. Seni bana o kadar hatırlatıyorlar ki yüreğim duracak, acım fırlayacak gibi oluyor. Seni ne kadar sevdiğimi haykırmak, sana karşı yaptığım hatalardan ötürü kendime sonsuz bir acı vermek istiyorum. İşte o zaman çocuklarımın da benim olmadığım zaman diliminde aynı düşüncelere sahip olacağını hissediyorum.

Tıpkı senin banimle olduğun gibi çocuklarımla arkadaş oldum. Dertlerini, neşesini, hüznünü, mutluluğunu paylaştım. Gelincik gibi, papatya gibi, sevgiyi ifade eden gül gibi, incitmeden, kırmadan koklayıp sevmek istedim. Belki senin kadar sabırlı olamadım, ama senden öğrendiğimi tatbik etmeye çalıştım. Bir adam yaşlandığını anladığı an, babasına benzemeye başlamıştır derler. İşte ben şu anda o durumdayım. Bu galiba bir tabiat kanunu olsa gerek.

Bɑbɑ sevgisini koru demiş “Hz. Muhɑmmed (s.ɑ.v)”

O sevgiyi kesip ɑtɑrsɑn, Allɑh’dɑ senin mutluluk ışığını söndürür der .

Kɑlbi sevgi dolu, cömert, kibar,anlayışlı, sevecen, kucɑğı sıcɑk, şefkɑtli Babam. Yokluğuna gittiğin günden beri alışamadım. Seni öylesine çok seviyorum ki. Yapamadığım uğruna paspas olamadığım için, vicdan azabı çekiyor, kendimden nefret ettiğim kadar seni seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.

Dilerim tüm çocuklar, Anne ve Babalarının değerini bilir, sadece ve sadece onların iyiliği için çırpındığının farkına varırlar. 

Anne ve Baba; eşi benzeri olmayan, kaybedildiğinde bir daha bulunamayan, değerli, seven ve sevilen üstün varlık. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şehmus ÇAKI Arşivi