Şehmus ÇAKI

Şehmus ÇAKI

İstanbul Belediyesi'nin Cep Diye Vatandaşa Sunduğu Yerde Bakın Ne Oluyor

İstanbul Belediyesi'nin Cep Diye Vatandaşa Sunduğu Yerde Bakın Ne Oluyor

 

Değerli okurlarım!

   Geçen ay bir arkadaşla İstanbul’un  / Fatih ilçesi- Fındıkzade semtinde ki Millet caddesinde bulunan  Mado’nun önünde buluşmak üzere randevulaştık. Arkadaşım bana 5 dakika sonra orada olacağını söylediğinde Mado’nun önündeki 3-4 araçlık cep olarak kullanılan yere arabamı çekmek istedim. Birde ne göreyim  5 kg lık yoğurt kaplarının içine dökülen çimentoya saplanmış boruları sırayla dizmişler. Cep’e giriş engellenmiş.

Bende aşağı inip kaldırarak tamamen boş olan cep'e girmek istedim. Hemen yanıma bir kişi yanaşarak burası ŞARK HALI' ya aittir. Kimse buraya giremez, bırakmayız demez mi! Dilimin döndüğü kadar ikna etmeye çalıştım fazla kalmayacağımı 5 dakika sonra çıkacağımı buranın devlete ait bir yer olduğunu, işgaliye dahi alınamıyacağını söylememe rağmen anlayışsız insan bir türlü ikna olmadı. Ben arabamın içinde oturarak 153 ve Beyaz Masaya şikayetimi ilettikten sonra beklemeye başladım. Gelen giden olmayınca arkadaşta  yanıma gelince oradan uzaklaştık.

Fakatttt!

Bu olay o kadar zoruma gitmişti ki... Peşini bırakmayacağım, haksızlığa katlanamıyacağım bir olay vuku bulmuştu. Burada bir tek benim bir kaç dakikalık mağduriyetim yoktu. Burada her gün haksızlığa uğrayan vatandaşların sorunu yatıyordu. Daha sonra gördüklerim ve resimle kayıt altına aldığım olaylar gelişmekte idi.  Gördüğüm ve resimlediğim Cep'e giremeyen şahıs arabasını dubaların yanına çekmiş yolun bir şeridini kapatmıştı.

Şehrin en işlek caddelerinden biri olan ve Belediye ile Halk otobüslerinin devamlı geçtiği Topkapı- Aksaray arasında merkezi  bir yerde tek şeridin kapanmasının Haseki Hastahane’sine giden  Ambulansların bile ne kadar engellediğini tahmin ediyorsunuzdur. Ama bunu düşünen yok! burada ŞARK HALI' nın halılarını rahatça yüklemesi için ayrılmış şahsa ait devlet arazisi var. Ve bunu zorbalıkla halleden bir kaç elemanı. 

Günlerce bekleyişimin ve defalarca şikayetimin sonucu olarak telefonuma gelen mesajda sorunun halledildiğini gerekli uyarıların yapıldığı söyleniyordu. Halbu ki ben o mühit de oturduğum için devamlı gözümün önünde olması nedeniyle, sorunun çözülmediğini hiç bir şeyin yapılmamış olduğunu defalarca yetkililere aktardım. İki aydır ben bıkmadan telefon açıyorum, onlarda şikayetiniz alınmıştır diye beni başından savuyorlar veya öyle zannediyorlar.. Oraya giden ekip acaba çayını içip dönüyor mu? diye aklımdan da geçmiyor değil!. Günahlarını da almak istemiyorum.

Bakalım kim bıkacak. Bu olayı Belediye çözemiyorsa Başbakanlık veya Cumhurbaşkanlığı çözebilecek mi? 

Sonuçtan siz sayın okurlarımı haberdar edeceğim. Saygı ve sevgilerimle 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şehmus ÇAKI Arşivi