Şehmus ÇAKI

Şehmus ÇAKI

İnsan Müsvetteleri

İnsan Müsvetteleri

Değerli Okurlarım..     

 

İstanbul’da yağmurlu bir gün.  Günlerden 07.06.2016 Salı. 07.00 de işyerinden çıkmış, Tuzla ilçesinde ki bir otopark da ihaleye girmek üzere  Boğaziçi köprüsünü geçmiş Sabiha Gökçen havaalanına doğru yol almaktaydım. Saat 8.15 sıralarında önümdeki 34 TJB 2.… (Plakayı yazmama gerek yok kendisi bilir ) steyşın marka ticari taksiden,  boş bir sigara paketinin yola atıldığını gördüm. O an da tek düşüncem o taksinin önüne geçip yaptığı hatayı yüzüne vurmak idi.

Ne yazık ki trafiğin azizliği ve sıkışık olması bu isteğimi yerine getirmeme engel oldu. Bir müddet bu şekilde taksiden gözümü ayırmadan trafikte ilerledik. Her nedense sağındaki solundaki araç sürücüleri de sanki normal  bir olaymış gibi yollarına devam ediyorlardı.

Bu bende büyük bir üzüntüye sebep olmuş, yurdumuzda yaşayan insanların bu kadar vurdum  duymaz oluşu, cahil oluşu, düşüncesiz oluşu, doğaya karşı hissiz oluşu hislerimi nefrete, bir ara insan olduğumuz için insanlığımızdan utanır olmama, neden oldu.

Yazık değil mi arkadaşlar? 

Güzelim İstanbul’un denizini, yollarını, kaldırımlarını çöple süslemek,  her köşe başında temizlikçi, halk diliyle çöpçü bulundurmak, yakışır mı bu şanlı Türk  milletine,Türkiye’de yaşayan milletimize. Yakışır mı?  21.Yüzyılda yaşayan biz insanlara, insanlıkla alakası olmayan  insan müsvettelerine. 

Bizlerinde bunlardan biri olmamamız dileğiyle....

 

Saygılar

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Şehmus ÇAKI Arşivi