Şehmus ÇAKI

Şehmus ÇAKI

Ensar Vakfı ve Kılıçdaroğlu

Ensar Vakfı ve Kılıçdaroğlu

Bu aralar dillerde dolaşmakta olan tecavüz olayı ve karşılığında  Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözler. Şu anda kimin haklı, kimin haksız olduğunun ispatına çalışılmaktadır.


Halbuki;  Bir vakıfta işlenen bir suç ve bunu adli makamlara taşımak için bir gayret sarf etmek gerekirken, karşı atak olarak argo kelime kullanmak (Cümleyi sarf eden kişi tarafından başka bir manada kullanıldığının söylenmiş olmasına rağmen) göz ardı edilecek kadar basit bir olay değil gibi.

 

Olayın mağdurlarının haklarının aranması gerekirken gündeme karşılıklı sataşmanın girmesi toplumda gruplaşmalara neden oluyor.


Kim haklı, kim haksız ?


Korunması gereken çocuklara sahip çıkılması mı? Yoksa suçu sadece bir kişiye veya mensubu olduğu bir yere  yükleme çabasında olup ilgili cümleyi kuranda mı? Bunun kararını verme yetkisi  adli mercilerde olmasına rağmen bazen her karar isteyenin istediği gibi olmuyor. Bu da toplumda  her iki tarafında kimilerince suçlu, kimilerince suçsuz olduğunu hissettiriyor. Verilen karardan tatmin olmadığımız müddetçe beyinlere kazınan bu olaylar, her ortamda mevzu açıldıkça gruplaşmaların önüne geçilemeyerek tartışmaların sonunu getirmeyecek bir hal alıyor.


Neden bizim toplumumuzda da herkes kendi hatasını kabul edip, bir diğerinden özür dileme inceliğini göstermiyor.


Mesela; 

Ben görevimi tam yerine getiremedim. Veya düşünmeden konuştum. Türkçe bazen başka manalarda da algılanabiliyor. 

ÖZÜR DİLERİM

Çok mu zor, bu iki kelimeyi kullanmak?

 

Tüm güzellikler sizlerin olsun.

Sevgilerimle

 

Şehmus Çakı

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şehmus ÇAKI Arşivi