Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Halkın Sesi

Halkın Sesi

Halkın Sesi

Değerli okuyucularım, bugün sosyal medyada dolaşırken bir takım kişilerin bazı düşünce ve önerilerini okudum. Hatta geleceğin cumhurbaşkanının kim olmasını istiyorsunuz diye soruların sorulduğunu gördüm. Tabi, bu sorgulama geneliyle Cumhuriyet Halk Partisini kapsamaktaydı. Bu serzenişe daha fazla seyirci kalmadan, bir vatandaş olarak sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Değerli dostlar, siyasetin sihirli değneği yoktur ve olmaz. Siyasetin ölçüleri vardır ve bu ölçüleri çok iyi bilen ve her türlü kayırmacılıktan uzak duran halk adamı olmakla itikaldır. Partisinin gelişimini ifade edemeyen, kendi anlayışında konuşan, ben varsam bu parti yaşar diyebilenler, partiyi iktidara taşıyamazlar. Nitekim CHP’in iktidara gelmeyişini düşündüğümüzde,  durum kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Bu durumun bir sihirli değneği yoktur. Ya dilimizi düzelteceğiz, yâda ev ev dolaşıp Cumhuriyeti ve demokrasinin önemini anlatacağız.

Eğer düzenbazlar CHP ye gerici ve yobazların partisidir diyebiliyorsa, bunu topyekûn CHP liler düşünmeli ve bu sözden hicap duymalılar. Şimdi sosyal medya yazarı düşünüyorum da, birileri bir çok değerli bilim ve teorisyen ve hukukçu olan kişileri sembolize ederek sunmayı uygun bulmadım. Nedenine gelince, oyunu içinde oynanabilir. Geçmişte böyle bir öneri ve isteklerde oldu. Hatta Sivil toplum görüşmeleri aylarca sürdü. Sonrasında bir Ekmeledin olayıyla karşı karşıya kaldık. Oyumuzu da tıpış tıpış gidip kullandık. Onurum ve inancımın rencide edilmesi pahasına gidip oyumu kullandım. O gün şimdiki gibi gösterilen adaylar yan yatırıldı. Hiç kimse kusura bakmasın. Ortak akıl harekete geçmeli ve akıllıca bir yol izlenmelidir. Ülkenin bu akla ihtiyacı vardır. Başka bir çıkış yolumuz yoktur.

Düşüncem odur ki, her kim olursa olsun cumhurbaşkanlığı adaylığı gönlünden geçiyorsa, kendi gibi düşünenlerle bir araya gelip, hep birlikte ülkeyi nasıl çağdaş bir medeniyete ulaştırılabilir programını yapmalılar, sonrasında da birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarına ant içmeliler. Eğer bu şekliyle bir sosyal demokrat halk adamlığı rolünü hep birlikte üslenirlerse, inanılmaz bir güvenle, halkımız kendinden saydığı kişiyi cumhurbaşkanı seçmiş olur.

Mürsel ADIGÜZEL

Eğitimci Yazar ve Şair

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi