Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Yaşamın Gereği İnsan

Yaşamın Gereği İnsan


Sevgili okurlarım, yaşadığımız ülkemiz de nasıl üretken bir insan olunuruz diye düşünmek zorundayız.Şöyle ki, basit bir düşünmeyle birlikte, çok önemli bir veriyi açıklamak istiyorum. Yaşadığımız coğrafyada, insanlarımızın almış oldukları eğitimle birlikte, kazanmış oldukları verileri bir araya getirdiğimizde, hangi meslek ve sınıf dallarında eğitim almış olurlarsa olsunlar, ülkemiz gerçeklerine göre en uygun olan, sorumlulukları taşımak zorundadırlar.

Bu sorumluluk duygusunu, ön plana aldığımızda var olan öğenin genel anlamda, öğrenme çağındaki bütün insanları kapsadığını düşünmeliyiz. Hatta bu insanların bilimsel dağarcıklarını zenginleştirme diye bir derdimiz olmalıdır. Bunun ötesinde, insan odaklı eğitimde, düşünsel melekelerin geliştirilmesi gereklidir.  

Ne yazık ki, günümüzde birçok olumsuzluğun topluma yansıması, birçok kişiye büyük zararlar verdiği ortaya çıktığı görülmektedir. Bu durum, insanlarımızı endişeye sevk ettiği görülmektedir. Bu da ülkemizin geleceği acısından büyük sakıncalara sebep olduğu bir gerçektir.

Bu endişeleri ortadan kaldırmak için böyle bir pozitif gayretin olmadığı da mevcuttur.  Hâlbuki insanlarımızı topluma kazandırmaktaki gayretimiz ve çabamız söz konusu olmalıdır. Bu gayret ve çaba olmadığı takdir de, geleceğimizden endişe etmemek için bir sebep aramaya gerek yoktur.

Bunun sebeplerini irdelediğimizde, ne hazindir ki siyasete sorumluluk sahibi olanlar kendi düşüce ve görüşlerine göre eğitim programları yazarak “Milli Eğitim’i” milli olmaktan çıkararak, yaz- boza çevirmektedirler. Bu nedenle istenilen hedeflere ulaşacak insanın bilimselliği ortaya çıkmayacağı gibi, pozitif düşüncesi de yok olup gider.

Bir eğitimci olarak gördüğüm o dur ki, bilim hedefli insan yetiştirilmemesi takdirde, sosyal ve ekonomik düşünen bilince sahip üretken insanlardan yoksun kalırız.

Kısacası, geleceğimizi emanet edeceğimizin çocuklarının bilimsel ortamda yetiştirilmesi için yeni bir müfredata ihtiyaç vardır. Milli Eğitimin, millilik ruhuna uygun müfredatla yola devam edilmelidir. Aksi halde, geleceğimiz hüsran olur. Benden söylemesi.

Mürsel ADIGÜZEL

Eğitimci Yazar- Şair

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi