Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Şiir Dinletisi Konuşmam

Şiir Dinletisi Konuşmam

Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneğinin aylık şiir dinletisinde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duymaktayız. Bu vesileyle siz değerli ozanlara, sanatçılara,şairlere, yazarlara ve misafirlere hoş geldiniz diyor, yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.
 
Sizlere, derneğimizin kuruluş amacına uygun bir biçimde hizmet vermekten son derece sevinç duyduğumuzu da söylemek istiyorum.. 
 
Değerli sanatçı dostlarım, bizler yönetim olarak şimdiye kadar yaptıklarımızı ve bundan sonrasında yapacaklarımızın neler olacağını da kısaca aktarmak istiyorum. 
 
Bizler, 2015 yılı itibariyle, içinde bulunduğunuz toplantı salonunu kiralayıp huzur içinde bir araya gelmemizi sağladık. Bu salonda, üyelerimizin ve üye yakınlarının nişan, kına ve gün toplantılarını yapmalarına olanak sağlamış olduk. Ayriyeten, kitap çıkaran üyelerimizin, imza günü için hiç bir karşılık beklemeden salon desteğini verdik. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. 
 
Ümraniye gibi bir yerde bir salona sahip olmak kanımca bir ayrıcalık olsa gerek. Her yıl Haziran, Temmuz ayları hariç, kalan ayların birinci haftasının pazar günü, şiir ve musiki dinletisinin yapılmasına devam edilecektir. Bu çalışmaların haricinde, gerekli görülen kurslar açılacaktır. Çalışmaların kalıcı olması bakımından, üye katılımcıların öz geçmişleriyle birlikte, okudukları şiirleri dernek panoda ayrılan yere asılmasına devam edilecektir. Hedefimiz 2017 dönemi içinde, ülkemizin kültür değeri taşıyan yerlerin zaman kavramı içinde gezilip görülmesi sağlanacak ve eserler hakkında araştırma yapılarak, haber sitesinde yayınlanmasını sağlanacaktır.
 
Değerli arkadaşlarım sizlere birazda ozanlarımızın geçmişten günümüze getirdikleri sözlü ve yazılı kültür hakkında bir kaç söz söylemek istiyorum. Çağlar boyu günümüze kadar gelen âşıklık geleneğinin ve günümüze kadar gelmesi, edebiyatımızda öneli bir yer tutmaktadır. Ancak bu günkü gelinen noktada ne yazık ki âşıklık geleneği şehirciliğin ön plana çıkmasıyla birlikte, yavaş yavaş sona erdiği görülmektedir. Bu erozyona uğramışlığın önüne geçmek için, usta çırak ilişkisini ele alıp canlandırmak istemekteyiz. Bu düşünceyle, sizlerden ricam, bu sanatın devamını sürdürmek açısından bizlere destek vermenizi istiyoruz. Kısacası aşıklık geleneği içinde var olmak isteyen gençlerimizi bu salonda açacağımız "usta-çırak" kursuna yönlendirmenizi bekliyorum.

Sözlerimi tamamlarken,dinleti çalışmamız içinde bulunan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 
 
Mürsel Adıgüzel Yönetim Kurulu Başkanı. Cengiz Yılmaz Başkan Yardımcısı, Şengül Yıldırım Genel Sekreter, Ali İhsan Öztürk Sayma, Muntaz Adıgüzel Komisyonlar Başkanı. Katılımcılar Mehmet Ali Işık, Veli Eken, Belkız Yıldırım Erk, Necati Erdek, Yılmaz Ferit, Ertuğrul Kalafat, Arif Oçakcı, Gülşen Aygün, Bünyemin Boy, Zuhal Yıldırım, Tufan Şahin, Sami Biberoğlu, Enis Boray, İnci Demiray Yıldırım, Binali Aktaş, Söngül Altınbayrak, Ozan Baki Çetin, Saadet Kılıçaslan, Ayşe Nurdan Gökten, Yakup Çabuk, Cemil Özdemir, Hilmiye Kılıçaslan, Ayten Oral, Habip Kaymak, Günay Aksoy, Dadaş Kızı Zeliha, Nur Damar, Altan Gümüşhaneli, Mustafa Özgür, Fersan Çokseven, Murat Çakır, Ozan Yadigar Garip, Mehmet Tüten, Yaşar Duymuş, Aşık Erzade, Aşık Zakir, Ahmet Tığlı, Nuran Kaçar Araz, Birgün Tekin, Mert Toprak, Halide Göksoy, Aylin Dönmez ve Fevzi Kalender dostlarım etkinliğimize katılmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
Mürsel Adıgüzel
Eğitimci Yazar ve Şair

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi