Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Sevgi Nasıl Olmalı

Sevgi Nasıl Olmalı

Sevgili okurlarım, bana sorulan “SEVGİ NASIL OLMALI” sorulara yazılı olarak verdiğim cevapları siz okurlarımla da paylaşmak istedim. Çünkü dostluk nasıl olmalı, sorusu ayrı ayrı kişilerden gelmesini dikkate değer buldum. O nedenle köşemde sizlerle paylaşmak istedim.

Sayfamda bana yazan A. Hanımefendi, sevmenin kendisini hüsrana uğrattığından bahsediyordu. Kendisine vermiş olduğum cevabı yazımda, dedim ki:

Sevgili A. Hanım gelin sevgiye haksızlık etmeyin. Sevginin bir insan için ne denli çok önemli olduğunu bilmek gerekir. Sevmek ve sevgi yüklü olmak önemli bir olumluluktur duygusudur. Bu duygu birinci derecede doğuştan gelen yanlarıyla birlikte, hayatta kazanılanlarla birlikte pozitif olarak gelişmesiyle şekil alandır. Ne var ki, ister aile içinde, isterse toplum içinde yanlış öretilme veya eğitilme sonucunda olumsuzluk gösterebilmektedir. Ancak insanın mutlak değerlerindeki sevgisi, yaşamın başlangıcından başlayıp bitimine kadar devam edenidir.

Bilinmesi gereken bir başka husus daha var ki, o da bazı insanların bir kısmında, doğuştan gelmeyen bir sevgisizlik ruhu mevcuttur. Bu durumun karşılığı olmayınca, sizi hüsrana uğratmaktadır. Benim burada sizin bu çekmiş olduğunuz acıya vereceğim tek bir yanıt vardır, o da sevmenin ve sevilmenin tadını çıkarın demektir. Varsın o türler sevgiyi bilmesinler. İnsan hayatından çıkıp gitsinler. Bence üzülmeye değmez. Siz üzülmeyin ve sevmeye devam edin ve tabi sevgi kıymetini bileni sevin. Siz siz olun, sevmeği ve sevilmeyi ihmal etmeyin, dedim.

Mürsel ADIGÜZEL

Eğitimci Yazar ve Şair

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi