Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Tarih ve Kültür Sanat

Tarih ve Kültür Sanat

Tarih ve Kültür Sanat         

Sevgili okurlarım bu haftadaki yazım, Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği Başkanı olarak sizlerle tarihimizin getirdiği kültür sanat hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Bu gün “Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği” Şairleri, yazarları ve grup üyeleri olarak, on beş inci toplantımızı yapıyoruz. Bu vesileyle siz değerli şair ve yazar ve sanatçı dostlarımıza hoş geldin diyor, saygılarımı sunuyorum.

Bizler yaşadığımız süreçte, yaşamın her türlü alanlarında üretken bir insan olmalıyız diye, düşünüyorum. Bizler hangi meslek ve sınıf dallarından olursak olarak yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Bunu yaparken de, daha büyük kitlelere ulaşmak, onlarla düşüncelerimizi yazılı ve sözlü olarak paylaşmak olmalıdır. Kuracağımız ilişkilerin daha da gelişmesini sağlamak ve bu gelişmelerin, bizden sonraki kuşaklara aktarılmasında öncülük yapmak gibi bir düşünce sahibi olmalıyız.
Bu bakımdan sizleri bir araya getirmesi ve koordine etmesi açısından “Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği” nin biz yöneticilerine ve siz üyelerine çok iş düşmektedir. Yapacağımız çalışmaları, izleyeceğimiz yol ve hedefleri birlikte saptayıp birlikte paylaşmalıyız. Bu hedeflere ulaşmada, ilk olarak danışma kuruluyla birlikte, yayın, gezi, araştırma ve organizasyon kurullarımızın da kurulmasını istemekteyim. Oluşturacağımız kurulların bir başkan ve dört üyeden teşekkül ettirilmelidir. Oluşturacağınız bu kurulların, her zaman yönetimimize yol gösterici ve destek verici olmasını arzu etmekteyim. Bu kurullarda görev alacak arkadaşlarımızın yapacakları çalışmalar, her zaman derneğimizi üretken kılmış olacaktır. Yapılacak kültür ve sanat çalışmalarını insanlarla buluşturmak pekte zor olmayacaktır. Yeter ki öz gücümüzü yerinde ve zamanında kullanmış olalım. Ayriyeten çeşitli okullarda okuyan çocuklarımızın seviyelerine göre, ihtiyaç duydukları kitapların yazımını sağlamak, onların bilgi dağarcıklarını zenginleştirmek ve gelişmelerini sağlamak başlıca görevimiz olmalıdır. Sizlerden en önemli isteklerimden biriside, Başta İstanbul olmak üzere, bütün illerimize ait kültür zenginliklerini içeren k,itapları toplayıp bir kütüphane kurulmasını sağlanmalıdır. Her türlü kültür mirasının korunmasında üzerimize düşen neyse yapılmalı ve yaptırılmasında öncülük yapmak gibi bir sorumluluk taşımalıdır. Bu çalışmalarınızda bir araya getirilecek illere ait yıllıkların gençlerimizin okumasına sunulması en önemli vazifelerinizin arasında olmalıdır. Bu çalışmalarla paralellik göstermesi gereken işlerden birisi de, kültür ve sanatımızın teşhir edilen mekânlarına geziler düzenleyerek, o yerleri gezmiş ve görmüş olalım. Kültür varlıklarımızı korumada, bu işle ilgili olan kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapalım. Bize kadar intikal etmiş olan zengin tabiat varlıklarımızı, bizden sonraki kuşaklara intikal etmesine yardımcı olalım. Sizlerden beklentim budur. Bu bağlamda çalışmalarınızda başarılar diliyor, teşekkür ediyorum.

Mürsel ADIGÜZEL
Eğitimci Yazar Şair

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi