Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Çalışkan Başkanı

Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Çalışkan Başkanı

 

Sevgili okurlarım,

Bu gün Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özdil’i ziyarete gittim. Sayın Mehmet Özdil’le dostluğumuz uzun yıllara dayalı olduğundan, hemen samimi konuşmalara dalıp gittik. Konuşmamızın bir yerinde çalışmalarıyla ilgili bilgi almak istediğimi kendisine iletmiş oldum.

O’da bana; “Benim kongrede esnafa verdiğim bir takım sözler oldu. Bu sözlerim üzerine üyelerin takdirini toplayarak seçimi kazanmış bulundum. İlk işim kurumu devir teslim alıp bir an önce çalışmalara başlamaktı. Ne var ki üyelerimizin mülkiyetleri vakfa satıldığı için faaliyet göstereceğimiz yeni bir yer kiralamak zorunda kaldım. İşte gördüğün bu binanın iki katını kiralamış bulunduk. Gerçi odanın bir takım mülkiyetleri ve idari merkezi vardı ama işte satılmıştı.  O nedenle iki yıla yakındır bu binada faaliyetimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimizin bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum.

 

Şöyle ki;

Esnaf odadan soğumuş ve aidatını bile ödemiyordu. Üye sayısı yarı yarıya düşmüştü. Giden üyeleri yeniden kazanmak için aidatlarını yarı ya düşürdüm. Hatta yeni bir yazılım çalışması yaptırmaya başladım. Esnafın daha kaliteli mal almakta aracı kullanmadan, ucuz mal alma yolunu seçtik. Bu çalışmalarım bir takım kurumlar tarafından benimsenince, bize sponsor desteği vermeğe başlayanlar oldu. Böyle olunca da çalışmamı ikiye katladım. İnanın gece saat onlara kadar bu gördüğünüz odamda çalışmaktayım. Yapmış olduğum çalışmalara duyarlılık gösteren kişi ve kurumlar harekete geçti. Bize hangi konularda karşılıksız destek olabileceklerini söylediler. Bunun üzerine gelen talepleri dikkate alarak bu hizmet tablosunu hazırlayıp esnafımıza sundum. Hemen de uygulamaya koydum.

 

Bakın;

Esnafımıza ücretsiz avukatlık hizmetinde Av. Mehmet Kara, Av. Cihan Esin ve Av. Cemil Ergül hizmet vermekte. Bir başka ücretsiz hizmet dalında A tipi Güvenlik uzmanlığı dalında Murat Al. Mali Müşavir desteğinde erkan İskender. Sağlık alanında Medicana Kalp hizmetinde ücretsiz, diğer hizmetlerde %30 indirim yapmaktalar. Ümraniye Göz Hastanesinde muayene ücretsiz olup, diğer hizmetler %30 indirimli olmakta. Kulak ölçme testi oda tarafından karşılanmakta olup diğer işlemlere ise %40 indirim uygulanmaktadır. Vefa Diş Polikliniği tarafından muayene, film ve röntgen çekimi ücretsiz olup, dolgu ve implant hizmetleri %30 indirim uygulanmaktadır. Bir başka sağlık hizmeti olan Gastromed, Endoskopi  ve kolonkopi uygulamalarda indirimli yapılmaktadır. Esnafın diğer iş kollarındaki destekçilerden olan, Standart Pompada %35 lere varan indirimler. Kaldı ki esnafa kredi alımlarında da ücretsiz danışma yapılmaktadır. Esnafın düğünü, cenazesi, iş yeri açılışında gerekli desteği vermekteyiz. Bir başka konu var ki çok önemli, yangında, selde ve hırsızlık olaylarında da destek vermekteyiz. Esnafımızın üniversite de okuyan başarılı çocuklarına burs desteğimiz olmaktadır. Yine anlaşmalı sigortalardan olan Groupama ve Emre %30 indirim uygulamaktadırlar. Bir başka iş dalında Medos otomotiv le %12 indirimli otomobil alma gerçekleştirilmiştir. Yine sağlık açısından Ümran Polikliniği ise fizik tedavisinde  %50,  Alternatif tip tedavisin de %30 indirim hizmeti almaktayız. Sayın Mürsel Adıgüzel son olarak şunu da ilave edeyim. Bekleyen projelerimizde mevcuttur. Bunlardan bir kaçını söyleyelim. İndirimli elektrik alma, filo indirimli araç alımı ve birde yeni bir ticaret sayfası açacağız", dedi.

Oda başkanı Mehmet Özdil'in anlatımındaki heyecanı beni fazlasıyla duygulandırdı. İşte sizin gibi duyarlı ve çalışkan kişilere ülkemizin ihtiyacı bulunmaktadır, dedikten sonra, başarılar dileyip el sıkışıp ayrıldım.

Mürsel ADIGÜZEL

Eğitimci Yazar-Şair

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi