Yüksel YAZICI

Yüksel YAZICI

Beyaz Sayfalar

Beyaz Sayfalar

             Beyaz Sayfalar

Başbakan Binali Yıldırım, “Suriye ile beyaz sayfa açmak çok önemli” demiş…

Vay canına!..

Hani Esed’i yok etmeden dünyaya rahat yoktu? Hani Şam’da ikindi namazı kılınacaktı?

Ne oldu da  yıllar sonra masaya beyaz sayfa konuluverdi şimdi?

Barış güzel şey elbet… Fakat iş çığrından çıkmadan önce yapılmalıydı bu… Yüzbinlerce Müslüman biribirine düşman edilip  kırdırıldı, milyonlarcası aç-susuz yurdundan, evinden olup yollara döküldü…

Bunların kimisi paragöz komisyoncular aracılığıyla  ucuz botlara bindirilip denizlerde boğduruldular… Ve geri kalanlar ya dilenci oldu şehrin sokaklarında ya da aç-bilaç sürünmeye mahkum edilip sığındıkları ülkelere bela kesildiler.

Ve şimdi beyaz sayfa öyle mi?

Hiç sanmıyorum bir yurttaş olarak… Bu olsa olsa bir kirli sayfanın devamı olur ancak!

Özetle çok geç kaldınız, çoookkk!

Fakat  yine de eğer ki doğruysa, içsel bir mana ile buna yaklaşılacaksa  güzel sayılır. Çünkü bu düşmanlık yanlış karardı ve Bağdat’ı varıp geçmişse de yine geri  dönmesi sevindirici olabilir.

Hiçbir konuda düşmanlık hayır getirmemiştir ve getirmez de… Ondan ötürüdür ki, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk:

“Yurtta barış, dünyada barış..” özdeyişini  vurgulamıştır.

Ve ne kadar haklı olduğu ortada olup, aklınızın jetonu anca düşmüştür.

Ehh, buna da şükür elbet! Ve mademki doğruya döndünüz, derhal bunun alt yapısını hazırlayıp milyonlarca insanın yaşama hakkı duyarlığının önünü açın! Esad’ın, buna hayır diyeceğini hiç sanmıyorum.  Zira, hakkında söylenenler kadar kötü bir imajinasyonu yüzünde yoktur! Nereden kaynaklandığı bilinmeyen bu anlamsız düşmanlığa artık son verip, eski dostluk  süreçlerine  tam olarak dönülemese de; bir başlangıç için bu hamle iyi sonuçlara kapı aralayabilir.

Öte yandan, bu hamleyle birlikte  biz yurttaşlar olarak yapılmasını  istediğimiz şey ise, diğer cephelerde de doğrulara dönülmesidir.

Bunlardan en önemlisi, terör odaklarına fırsat verilmemeli ve kesinlikle desteklenmemelidir. Ülkedeki bütün mezhepsel tarikatlar düşmanlık yuvalarıdır ve ülkenin düşmanlığı adına  fikir üretmektedirler. Onların hiçbirine güleryüz gösterilmemeli ve tamamının kapılarına kilit vurulmalıdır.

Çünkü buraları şeriat denilen karanlığın kaynak alanlarıdır ve sürekli biçimde  milli birlikteliklere karşıtlıklar  oluşturulmaktadır.

Kısaca onların milliyetleri yoktur. Yalnızca biat baskısı ve inanç haline dönüşmüş olan bizden-onlardan formatıyla  şeytani bölücülük değirmenine  sürekli su taşımaktadırlar.

Kısa bir süre önce Rusya ile de yapılan bir beyaz sayfa açılımı, hızla  yararını göstermeye başlamıştır.  Dost olmak ve güvenilmek varken, hiçbir komşumuzla düşman olmanın gereği yoktur ve olmamalıdır.

Özetle öncelikle bu iktidardan beklentimiz budur!...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yüksel YAZICI Arşivi

"27"

08 Eylül 2016 Perşembe 00:01