Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Aklıma Takılanlar

Aklıma Takılanlar

Merhaba dostlar,

Bu gün sosyal medyada gezinirken iki şey dikkatimi çekti. Bu iki konuyu dilim döndüğünce yazmak ve takdirlerinize sunmak istiyorum.

1-Darbe girişiminden sonra FETÖ bağlantılı tüm iş adamlarının mal varlığına el konuldu. Eğer bu ülkede bu iş adamları bu darbeyi hazırlamada yardım veya yataklık yapmışlarsa bunu destekliyorum. Hele maddi kaynak sağlamışlarsa sadece yazıklar olsun diyorum. Ekmeğini yediğin suyunu içtiğin bu ülkeye böyle bir düşmanlık nasıl yaparsınız? Sizdemi kandırıldınız çıkıp neden kandırıldık demiyorsunuz? FETÖ 'den kaçamadık mecbur kaldık diyeniniz yokmu? Bakın iki üç yıl öncesine bakanların, millet vekillerinin mecliste FETÖ 'yü nasıl savunduklarını, ona toz kondurmadıklarını herkes biliyor. Türkçe olimpiyatlarında kürsüye çıkan bakanlar, belediye başkanları nasıl övgüler diziyor. Nasıl kutsuyor, nasıl illahi bir adam olduğunu anlatıyor.

Şimdi soruyorum FETÖ elamanlarına iş sağlayan, devletin her kademesine yerleştiren, maddi kaynak sağlayan bakan, milletvekli ve belediye başkanlarına soruşturma açılmıyacak mı? Kandırıldım demeleri yeterli mi olacak? Tutukladığınız iş adamları pişmanım kandırıldım derse bırakacak mısınız?

Birde FETÖ okulları diye el koyduğunuz okulların çoğunu imam hatip okulları olarak eğitime katıyorsunuz.! Sanırım ülkemizde 500 civarında bu okullardan mevcut. Sayıca azmıydı imam hatip okulları? Burada ki  niyeti anlamak zor olmasa gerek. Bu okulların bilime, zanaat ve endüstüriye iş gücü yetiştirecek, elaman hazırlıyacak okullar olmasını isterdim.

2- İki gün önce barzani ülkemizi ziyaret ettti. Başbakanla resim vermişler medyaya barzanin arkasında iki bayrak var. Biri Irak devlet bayrağı, diğeri kürt bölgesel yönetimin bayrağı. Şaştım kaldım bu nasıl olur? Bölgesel yönetim bir devlet mi? Kim tanımış bu bölgesel yönetimi? Evet Barzani kürtlerin abisi her sözü kabul edilen biri pkk ve pyd onun kolları altında ve desteğinde. Kobanı olaylarında gördük, Barzanı güçlerinin ülkemiz üzerinden Kobani'ye geçişlerini ve orada ypg ve pyd destek verdiklerini. Şimdi terörist diyorsunuz sözünüz tutulmadı mı? Büyük ağabeyi çağırıp rica ediyorsunuz. Ya bunların hepsinin amacı aynı uyumayın. Barzanin kürt kanallarında  kürt devleti haritası gösteriyor, içinde kaç tane bizden şehir var biliyorsunuz sanırım. Sonra başka bir şey çıktımı kandırıldık der kurtulursunuz. Artık ülkem terör istemiyor, huzur istiyor. Kürt olsun, Arap olsun, ne olursa olsun barış istiyor. Komşularla dostluklar kurulsun istiyor. Artık çocuklar ölmesin, analar ağlamasın istiyorum. Ve şunu diyorum her ne için cana kıyıyorsan hangi millet, hangi ırk, hangi din için öldürüyorsan ben sizden değilim.

Güzel sağlıklı mutlu bir hafta diliyorum saygı ve sevgilerimle.

Cengiz Yılmaz

Şair ve yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi