Şehmus ÇAKI

Şehmus ÇAKI

Hatırı Sayılır Kişilerin Akrabası Polis Memuru Ozan Özmen

Hatırı Sayılır Kişilerin Akrabası Polis Memuru Ozan Özmen

 

Tahminen 15 gün önce Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon esnasında yaralanan, Ordu iline kayıtlı polis memuru Ozan Özmen tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi (GATA) da şehitlik mertebesine ulaştı. Gata ‘da tüm müdahalelere rağmen kurtulamayan Özmen için dualarımızı göndermek, ileride hakkında olumlu düşünceler beslemek açısından bu yazıyı kaleme aldım.

 

Ne yazık ki kendisiyle tanışma şerefine nail olamadım. Övgüyle ve hürmetle bahsedilmesi gereken Şehit Polis Ozan Özmen, hatırı sayılır kişilerin akrabası olmasına rağmen, tehlikeli bölgeye polis olarak gitmekten çekinmemiştir. Operasyonlara katılmış, yaralanmış ve Şehit olmuştur. Kendisine Allah(cc) den rahmet, akrabalarına ve Türk halkına sabır dilerken, hepimizin merak ettiği  “Güçlü nüfusunu neden kullanmamış” olduğudur.

 

Vatanı uğruna ‘’çoğu kişilerin yaptığı gibi sahte rapor almamış, çürüğe çıkmamış, askerden kaçmamış’’ bilhassa isterse görev değişikliği yapıp başka bir ilde masa başında oturabileceği halde, savaş arenası sayılabilecek bir ilde operasyonlara katılmayı ve Şehit olmayı göze almıştır.

 

Şehit Polis Hasan Özmen kimdir;

 

1.Öncelikle Bartın Vali Yardımcısı Aydın Özmen’in oğludur.

 

2.Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Tekin Özmen’in yeğenidir.

 

Şimdiye kadar halk arasında; ‘’ Neden baştakilerin çocukları şehit olmuyor, hep fakir çocukları cephede savaşıyor tezini ‘’ Şehit Polis Ozan Özmen çürütmüştür. Ben şahsım adına böyle bir kişinin önünde saygıyla eğilirim.

 

Şunu da söylemek isterim ki;

 

Türkiye vatandaşı olan Türk, Kürt, Alevi, Laz, Çerkez, Roman vs. herkes kardeş olup, her bir ferdinin bu sorumluluğu yüreğinde taşıması gerekir. Nasıl vatanımıza göz diktiklerinde birleşiyorsak, aynı şekilde içten yıkmaya çalışanlar içinde birleşmeliyiz.

 

 Şehit Polis memuru merhum Ozan Özmen’in cenazesinde bulunmayı ve saygı duruşuna geçmeyi çok isterdim. Bu gibi kişiler kalbimde ebedi yer etmiştir.

 

Saygı değer okurlarım;

 

Her zaman savaşa karşı olanlardanım. Fakat mecburiyet hasıl olduğunda ise manasını anlayanlardanım. Siz değerli okurlarımın da aynı duyguları taşıdığından eminim.

 

 

Saygılarımla

 

Şehmus Çakı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şehmus ÇAKI Arşivi