Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Kadına Şiddete Hayır

Kadına Şiddete Hayır

      Son zamanlar da hangi kanalı açsak, hangi haberi izlesek, kadına şiddet haberleriyle dolu. Nedir bu, nasıl insanlar bu hale geldi? Orta çağda yaşayan bir ülke görünümüne doğru bir gidiş var. Oysa bu ülke bunu hak etmiyor. Erkeklerde güven eksikliğimi var yada erkekliğini ispat etme arzusu mu? Ne olursa olsun yaşama hakkı kutsaldır. Üstelik severek evlenmişsin yada nişanlısın bir gün bu böyle olmuyor diyen sevdiğin kişiye kurşun yağdırıyorsun. Sebep kadının boşanmak istemesi. Kadının yaşama hakkı, seçme, sevme hakkı yok mu?

    Peygamberimizden önce kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Peygamberimiz bunun yanlış ve günah olduğunu söyledi. Vazgeçtiler ancak kadın değersiz bir meta olarak kaldı. Sonra kadın köle olarak alındı, cariye olarak satıldı. Kazanç çok güzeldi yıllarca sürdürüldü. Kadın özgür değildi. Gittiği satıldığı yerde ikinci üçüncü eş yada cariye olarak kısaca seks kölesi olarak hizmet etti.

    Şöyle bir bakın kadının özgür olduğu ve olmadığı ülkeleri karşılaştırın hangisi yaşanır bir ülke? Hangisinde insanlar mutlu? Hala günümüzde Afrika ve İslam ülkelerinde kadının özgürlüğü yok. Seçme seçilme okuma hakları yok. Zihniyet şu "kadın ne kadar cahilse o kadar sesiz kalır tecavüze, hakarete ve dayağa ses çıkarmaz".

    Hani Peygamber Efendimizin bir sözü var "kadınlar erkeklerin gelincik çiçeğidir". Diyorum ki kadınlar erkeklerin değil adamların gelincik çiçeğidir. Onları kırmadan, üzmeden seven adamların gelincik çiçeğidir. Herkes erkektir ama adam olmak başka bir şey. Artık ülkemizde yasalar değişmeli, caydırıcı olmalı. Hakimler iyi hal indiriminden vaz geçmeli. Her ayrılmak isteyen kadın öldürüleceğim korkusundan sıyrılmalı. Devlet kadınların yaşama hakkına sahip çıkmalı.

    Artık Özgecanlar tecavüz edilip öldürülmemeli. Sokakta kadınlar kurşun yağmuruna tutulmamalı, çocuğunun gözü önünde kadının boğazı kesilerek öldürülmemeli, kaynar suda kadın haşlanmamalı. Kadın anadır. Unutmayın cennet o annelerin ayakları altındadır. Öldürdüğün bir kadın başkasının cennetidir. Ülkemizi aydınlık yarınlara götürmek istiyorsak, kadınlarımıza sahip çıkmalıyız. Kadına şiddeti nerede görürsek hayır demeliyiz.

    Anneler, babalar bu sözüm size kızlarınızı okutun. Onların özgürce ayakları üzerinde durmasına yardımcı olun. Erkek çocuklarınızı da adam gibi adam olacak şekilde yetiştirin. Gelecek günlerin daha özgür daha mutlu olması dileğimle tüm okuyucularıma selam ve sevgiler diyor cumalarını kutluyorum.

Bir sonraki yazımda buluşmak dileğimle hoşça kalın diyorum.

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba / Şair ve Yazar

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi