Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Şiirler Tükenmesin

Şiirler Tükenmesin

Şiirler Tükenmesin

Değerli şair ve ozan dostlarım, insanlığın var oluşundan itibaren şiir yazılmaktadır. Şiir, yaşanılan zamanın atmosferi içinde yazılarak dillendirilmiştir. Bu dillendirilmenin yazılış biçimini fark eden okuyucular, yazılan şiirlerin günümüze kadar gelmesini dilden dile aktarılması yoluyla, sağlanmıştır.

Buradaki temel gerçek,  yazılan ve söylenen şiirlerin günümüze kadar gelişinde tükenmeyişi, okuyucuları tarafından değer görülmesi sonucudur. Okuyucu aynı zamanda denetim görevi görmektedir. Bu nedenle yazılan şiirlerin dilden dile dolaşmasının sebebi, okuyucuların şiirleri değerlendirmesindendir. Bu nedenle yazdıklarımızın okuyucuya ulaşmadan önce, yazmış olduğumuz şiiri kendi kendimize denetlemek zorundayız. Yaptığımız denetlemeden emin olduktan sonra, okuyucuya sunulması sağlanmalıdır. Bu tür çalışma yapılmadan okuyucuya sunulan şiirler çabuk tükenip gider.

Kendin kendimize bende şiir yazıyorum diyenler, bu tür çalışmanın önemini bilmelidirler. başkalarına öncülük yapmayı da kendilerine görev saymalıdır. O zaman her bir şair kişi, bu tür düşünceler üzerinde, dayanışma gösteren olur.

Şairler, bir birlerinin yazmış oldukları şiir kitaplarına sahip çıkma sorumluluğunu taşımalıdır. Şiir okuyan yok psikolojisinden kurtulmak gerekiyor. Bu tür psikolojik düşünceden kurtulmak içinde, öncelikle şairler yayınlanan şiir kitaplarını alıp okuduktan sonra, yakın temasta bulunduğu kimselere de aktarmalı ve paylaşmalıdır. Böylece kendimizi o tür psikolojilerden arındırmış oluruz.
Bizim kurmuş olduğum “Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği Şairler Grubu” olarak çıkarmış olduğumuz şiir kitaplarını bu düşünce ışığında değerlendirmeye çalışmaktayız. Dernek yöneticileri olarak isteğimiz, kitabı çıkan arkadaşlarımız derneğimizin salonunda imza günleri düzenlemeleridir. Bizler yönetici olarak elimizden geldiğince gerekli tanıtım desteğini vermeğe hazırız. Yeter ki eserlerin daha çok kişilere ulaşması sağlanmış olsun. Bu tür çalışmaları gelenek haline getirilmek suretiyle, düşünce dayanışmasının içinde olmuş olursunuz. Kendi kendimize sahip çıktığımız sürece, daima dillerde destan oluruz. Tükenmeden yaşar ve düşüncelerimizi yaşatırız. Yeter ki bizler yazdığımız şiirlere ve bir birimize sahip çıkalım.

Mürsel ADIGÜZEL

Eğitimci Yazar ve Şair

                      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi