Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

El Üstünde Tutulan Suriyeliler

El Üstünde Tutulan Suriyeliler

Merhaba dostlar.

Daha önceki bir yazım da Suriyelileri yazmıştım ve demiştim, Suriyeliler için çok yazı yazılacak. Bu günde yazmak nasip oldu biliyorum başkada yazacağım. Çanakkale savaşın da binlerce şehit veren millet olarak bir karış toprağımızı düşmana vermedik vermeyiz de. Bu ülke şehit kanıyla her noktası sulanmış, sonraki nesilde ona sahip çıkmıştır. Bu gün bile terör ve destekçileri bu ülkeyi bölmek parçalamak istemekdedir. Buna izin verilmez verilmiyecektir.

Peki kim bu Suriyeliler, vatanlarını sevmiyorlar mı?  Onlarda şehitlik mertebesi yok mu? vatan için kan dökmek yok mu? neden nefeslerini Türkiye topraklarında aldı bu adamlar, Vatanını savunmayan bir milletten hayır gelir mi?

Bir kaç gün önce Cumhurbaşkanı Kilis de Suriyeliler Türk vatandaşlığına alınacak dedi. Oh ne güzel tüm Suriyeliler vatandaş olacak, aynı haklara sahip olacağız öyle mi?  itirazım var, kabul etmiyorum.Vergiyi ben vereyim, ben öleyim, ülkenin her derdini çilesini çekeyim, Suriyeliyle aynı olayım olmaz kesinlikle istemiyorum. Şehit ailelerine sorun, gazilere sorun hatta referanduma gidin millet evet derse bende evet diyorum. Her şeyde referanduma gideriz diyen hükümet bu konuda da referandum yapabilir.

Sonuç ne olur biliyormusunuz?

Ülkemizde kesin sayısı bilinmeyen beş milyona yakın Suriyeli Türk vatandaşı olur. Artık gitmezler,ucuz işçi olup tüm çalışanlara tehdit olurlar. Seneye sayıları daha çok artar. doğurgan bir millet.elindeki toprağa basmadan,yine doğuruyor, bir kaç yıl sonra sayıları ikiye üçe katlanır, sonra anadilde eğitim kendi okulu, kendi hastahanesi bilmem neler neler istekleri peş peşe gelir.

Bu Araplar neden bu kadar el üstünde tutuluyor anlamış değilim, sosyal medyada iki gündür Suriyelileri istemiyorum diyen paylaşımlarla doldu, halk tepkili inşallah hükümet bu tepkileri göz ardı etmez. Kendi ülkesinde mülteci durumuna düşen bir Türk milleti var. Zamanla bu Suriyeliler içimizde iyleşmiyen bir yara olacak ve devamlı kanayacaktır. Irkçı değilim ama Arapları sevmiyorum, sevenler kefil olup yanlarına birer aile alabilirler. Bir gün sonra bayram tüm okuyucularımın bayramını en yüce duyğularımla tebrik eder, sağlık mutluluk dilerim. Bir sonraki yazımda buluşmak üzere hoşça kalın.

Cengiz Yılmaz_Şiir Baba

Şair ve yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi