Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Önce Kul Olmayı Becer Sen

Önce Kul Olmayı Becer Sen

 

Bu gün yazıma Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u kurtardığı ve Bizans İmparatorluğunu yıktığı günde yaptığı konuşmayla başlamak istiyorum. Fatih İstanbul'u almıştır ancak İstanbul içinde yaşayan farklı dinlerde çok insan vardır. Tüm idarecileri toplar onlara şöyle seslenir. Burada yaşayan insanlara Allah'ın kullarına soracağı soruları sormayın. Oruç tutuyormusun? Namaz kılıyormusun? Neye inanıyorsun? Kuran okuyormusun? gibi soruları sormayın. Bu sorular Allah'ın kullara soracağı sorular. Siz onlara neleri eksik? İhtiyaçları neler? Yiyecek ve giyecekleri varmı? gibi insanın insana soracağı soruları sorun. Onlara yardımcı olun, yardım edin, din mezhep farkı gözetmeyin.

Allah'ın İstanbul'u alacağını müjdelediği kişi ne güzel söylemiş. Birde günümüzde din alimi gibi görünüp hiç bir bilgiye sahip olmayanlara bir bakın. Kendisini Allah yerine koyup namazla, oruçla fetva veren zavalı beyinler. Siz önce kul olmayı becerebildiniz mi hiç ona bakın. Altı yedi yaşındaki kızla, kırk yaşındaki adama nikah düşer diyen zihniyet.. Sorsan kendi kızını evlendirmez. Kuran okumak din adamlığı göstergesi olamaz, imam olmak din adamlığı göstergesi olamaz. Din zaten Allah'la kul arasındadır, üçüncü kişi gerekmez.

Şimdi moda şu cemaat bu cemaat gördük işte cemaat nedir nasıldır? Bu cemaatler ellerine fırsat geçtimi bu ülkeye kan kustururlar. Ülke tüm cemaatlerden kurtulmalı, fetö yerine diğer cemaatlere çıkar uğruna kucak açılmamalıdır. Devlet kadrolarına atanan her cematçi imkan bulduğunda, diğer bir cemaat üyesini yanına alacak ve böylece fetöde yaşadığımızı belki yıllar sonra tekrar yaşıyacağız. Bu cematlerin insanları kandırmaktan, soymaktan, din tücarlığından başka ülkemize bir faydası varmı? Ben bilmiyorum, bilen varsa yoruma yazsın. Burdan yazıyorum hükmet yetkililerine sütten ağzımız yandı. Artık yoğurdu yerken dikkatli davranın.

Bir çok dernek, vakıf kapatıldı. Çocuklara tecavüzle suçlanan dernekler, vakıflar kapatıldımı? Kapatılan cemaat vakfı varmı?

Ülkede çocuk tecavüzlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu büyük bir utanç vesilesi artık buna dur demeniz lazım. Kim olursa olsun üzerine gidin, gün yüzü görmesin.

Bugün öğretmenler günü, tüm öğretmenlerin bu gününü burukda olsa kutluyorum. Bir ülkede öğretmen, imam kadar maaş alamıyorsa, o ülkede bilimden, medeniyetten, çağdaşlıktan söz etmek ne kadar doğrudur? Eğitim durumumuz ortadadır.

Başka bir günde başka bir yazımda buluşmak üzere hoşça dosça kalın tüm okuyucularıma selam ve sevgiler bırakıyorum.

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cengiz Yılmaz Arşivi