Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Darbenin Ardından

Darbenin Ardından

 

Merhaba dostlar,

Yine bir yazımla beraberiz. Hepinize gönül dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Kötü bir zaman geçirdik. 15 temmuz darbe girişimi şükür atlatıldı. Ancak kan döküldü, şehit ve gazilerimiz var. Buradan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acıl şifalar diliyorum. Bu yazımda aklıma takılan bazı soruları soracağım. Ne içindi bu darbe girişimi, kimler planladı, kimler vardı içinde?

Hangi taşı kaldırsak fetö diye biri çıkıyor.

Peki kim bu fetö?

Erzurumda doğmuş, sanırım tahsili de yok, imamlık yapmış, dili iyi olduğu için vaazlarını dinletmiş, git gide peşinde bir cemaat oluşmuş.Gelen hükümetler yardım yapmışlar, git gide büyümüş. Sermaye sahipleri, askerler, profösörler, savcılar, hakimler, bakanlar fetö ye övgüler dizmiş, kutsamış. Fetö Türkiye de dokunulmaz olmuş.

Ta 17-25 aralığa kadar.

17-25 darbenin başka bir çeşidi ancak araştırılmamış mecliste verilen önergeler hükümet tarafından red edilmiş.

Ve darbe girişimi sonrası hükümet feto ve çevresini temizleme hareketine girişti. Dogruda yaptı ama eksik yaptı. Hiç bir belediye başkanı, hiç bir millet vekili göz altına alınmadı.

Halbuki en çok yardım yapan onlardı.

Bu fetöcü denen subayları siz terfi ettirdiniz ama araştırmadınız. Hakimleri savcıları siz atadınız araştırmadınız. Rektörleri, dekanlari siz seçtiniz. Birinci sıradaki hak etmişken, beşinci sıradakini atadınız. Kafanıza göre her mevkiye laik olmayan insanları getirdiniz. Bizden dediniz ne oldu gördünüzmü? Askeri okulları kapattınız, harp okullarını kapattınız.

Ne suçu vardı o çocukların? 

Kandırılmış olabilir dediniz, sizde kandırıldınız. Pişmanım içime cin girdi diyen belediye başkanları var. O çocukları yeni baştan dizayn edebilirdiniz. Birazda suçu kendinizde arıyormusunuz?

Anlamadığım bir şey var?

Bir prefesör, bir genaral, bir bakan, üst düzey insanlar bir cahilin peşinden neden gider? Onun elini neden öper? Din desen var, kuran desen var. Bu adamların peşinden gitmek niye? İnşallah ülkem aydınlık sabahlara ulaşacak. Bu gibi insanların mühteber olmadığını herkes bir gün anlıyacaktır. Aydınlık yarınlar, mutlu günlere ulaşmak dileğimle selam ve sevgiler gönderiyorum.

 

Cengiz Yılmaz

Şair ve yazar

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi