Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Teröre Lanet Olsun

Teröre Lanet Olsun

Selam arkadaşlar! 

Merhaba dostlar!

Sizlerle sık sık buluşamadığım için özür diliyorum. Hayat bu, arada böyle oluyor elden ne gelir? Sizleri özledim hepinizi özledim. 2017 nin ilk yazısı olması nedeniyle de mutlu huzurlu bir yıl diliyorum. Artık nasıl mutlu nasıl huzurlu olacaksak.Ölümlerin olmadığı, barışın dostluğun, mavi gök yüzünü doldurduğu bir yıl olsun dilerim.

Terör:

İşte bu gün kısaca bu konuda birşeyler yazacağım. 2017 nin ilk saatleri İstanbul Ortaköyde bir barda karşımıza çıktı.Hem de nasıl çıktı. Vahşice,insanlara kurşun sıkarak çıktı. Kimdi bu?  nasıl doldurulmuş,nasıl ayarlanmış,nasıl bu hale getirilmiş anlamak imkansız.

Zaten terör anlaşılır değildir. Dinsiz,,kimliksiz,milliyetsız dir.Terörün amacı insanları bir birine düşürmek,ülke içerisinde güven duygusunun yok olmasını sağlamaktır.Terör parçalamayı sever, korkutmayı, sindirmeyi bakın orta doğu ülkelerine her şey apaçık görülmektedir. Ve nedense hepsi İslam ülkesi hepsi müslüman. Bir müslüman olarak üzülüyorum 1600 senedir dinimizi çözemedik,Dinimiz ne anlatıyor bilemedik.Dinimiz bir kaç yobazın, yarım  yamalak kişilerin elinde kaldı.Batı ülkeleri müslüman denince terör diyor. Avrupa ülkelerin de dinimize karşı çok fazla ön yargı var, Buda senin Türk veya Sudi olmanı bağlamıyor, müslüman olman yeterli diyor.

Terör bölücüdür demiştim ya, sosyal medyada şöyle bir baktım artık terörden hoşlanan insanlar var. Onlardan ölünce ohh diyenler, diğerlerinden ölenler için iyi olmuş diyenler var. Bu nasıl bir vicdan, bu nasıl bir insanlık.Teröre bu şekilde nasıl hizmet edersiniz, terörün benim senini varmı?.Bunu diyenlerin insanlığından şüphe ederim. Bunlar insan olamaz hayvan demeye dilim varmıyor zira sevilen varlıklara hakaret olur.. Bu ülke hepimizin batarsak birlikte batacağız unutmayın. Peygamber efendimiz(s.a.v) komşusu aç yatan bizden değildir demiş, Komşusu ölene iyi olmuş diyen zihniyet sen hangi dindensin! Peygamber efendimiz (s.a.v) seni ümmetine istermi hiç düşündün mü?

Gençlerimiz ölmesin bu ülkenin gençlere ihtiyacı var, Bu ülkenin sevgiye barışa ihtiyacı var, bölünmeye değil, birliğe beraberliğe ihtiyacı var.

Sabahleyin komşusuna günaydın diyen, bakkalına girip hayırlı işler dileyen,saygı sevgi dolan yüreklere ihtiyaç var. Bu ülkenin insana ihtiyacı var, Bu ülkede insan müsveddelerine ihtiyaç yok. Bir kez daha teröre lanet olsun, yapana yaptırana, besleyene, yardım edene lanet olsun.

Ortaköy'de ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Sevgiyle kalın, dosça kalın barışta kalın mutlu kalın. Sevgi ve selamlarımla başka bir yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.

Cengiz Yılmaz_Şiir Baba

Şair ve yazar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cengiz Yılmaz Arşivi