Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Unutmadık Unutmayacağız Hep Kalbimizde Olacaksın

Unutmadık Unutmayacağız Hep Kalbimizde Olacaksın

Merhaba arkadaşlar!  

Sizlerden bir zaman uzak kaldım. Hayat şartları, elde olmayan imkansızlıklar ve bazı gelişmeler sizden uzak kalmama neden oldu. Şükür yine birlikteyiz. Mutlu olduğum bir yerdeyim, buradan size seslenmek güzel olduğu kadar gurur vericide teşekkür ederim.

Bu gün 10 Kasım, sevgili atamızın 78. ölüm yıldönümü onu anmak, onu yadetmek, ona dua etmek bu topraklar üzerinde yaşayan her canlının vicdan borcudur. Vicdan diyorum çünkü vicdanı olmayan onu ne anlar nede tanır.Batı emperyalizmini topraklarından söküp atan, gelecek nesillere Cumhuriyet diye bir yönetim biçimi bırakan büyük önder Mustafa Kemal Atatürktür. Bu gün yine gurur duydum öğrencilerden, öğretmenlerden, polislerden, subaylardan, şöförden, işçiden ve bu ülkede yaşayan insanlardan ve yine diyorumki sizler var oldukça Atamız gönüllerde yaşayacak, yüreklerimizde her zaman var olacaktır.

Ben buradan kadınlarımıza seslenmek istiyorum,

Bu ülkenin en önemli mihenk taşı sizlersiniz. Sizlerin Atatürk'ü sevmeniz onun yolunda olamanız bir vicdani borçdur. Deyim yerindeyse Atatürk bu ülkenin kadınlarını cehennemden çekip almış onlara cenneti sunmuştur.Bir yandan emperyalist güçlerle savaşmış ülkemizin orta doğuda kimliksiz, kişiliksiz olmasına izin vermemiş tam bağımsız bir ülke yeniden yükselen bir değer olarak yurdumuza, Laiklik ilkesini getirerek kadınlarımızı korumuş, Türk kadınına değer vermiş onları yüceltmiştir. Etrafımızdaki coğrafyada ve islam ülkelerinde kadına verilen değeri biliyorsunuz bunu size anlatmaya gerek yok; ama bir kaç cümle yazmam gerekir diye düşünüyorum.

Yıl 2016 halen bazı ülkelerde  biliyorsunuz kadının devlet dairelerinde çalışması yasak, ehliyet alması, araba kullanması yasak,saçının görünmesi yasak, şahitlik yapması, mahkeme açması yasak bu örnekleri çoğaltabiliriz.Ama o ülkelerde kadın peçeli, çarşaflı gezmek mecburiyetinde ve kiminle evleneceğine kendisi değil aile büyüğü karar verir. Konuşma tercih hakkı yoktur. Birinci kadında olabilir dördüncüde itiraz edemez. Kadın evde oturur. Bu düşünceyi, zihniyeti, bu fikri savunan bir çok yazar ve çizerlerimiz var ama! ben onları orta çağ zihniyetini sevenler olarak görüyorum.

Ben buradan Cumhuriyetçi kadınlara sesleniyorum;  Bu ülkenin geleceği sizler ve sizin yetiştireceğiniz çocuklardır unutmayın. Atatürk orta çağ karanlığını, despotluğunu eliyle iterek size yeni bir dünya, insan olma,birey olma, çalışma emeğe, ülkeye katkı yapmanın yolunu açtı. Eğer çalışıyorsan ailene destek sağlıyorsan, okuyup okutuyorsan, bindiğin arabanın, aldığın ehliyetin keyfini sürüyorsan bunu sana sağlayan Atatürktür unutma. Başı açık olsun veya kapalı olsun bir kadın aynanın karşısına geçip saatlerce makyaj yapabiliyorsa şık ve güzel görünmek istiyorsa, sokakda, lokantada, sinemada, kafede tek başına oturabiliyorsa bunu kime borçludur?

Ve diyorumki altındaki mersedese binip malborasını içen, omuzlarına attığı İtalyan şalıyla gitiği toplantılarda Atatürk düşmanlığı yapan kadın ya kanı bozukdur, yada genleri bozuktur.

Kadın sol yanımıza düşen anadır, sevgilidir kısa bir şiirle bitirmek istiyorum satırlarımı,

Bazı şeyler bedava olsada-Sevmek bedava olmuyor-Çünkü kalbini veriyorsun-Yüreğini veriyorsun-Şiir Baba

Selamla sevgiyle yarın cuma cumanız mubarek olsun hoşça kalın dostça kalın.

Cengiz Yılmaz_Şiir Baba

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi