Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Bizim Magandalar

Bizim Magandalar

Merhaba dostlar,

Bu gün biraz İstanbul trafiğinden yazayım dedim. Trafiği alt üst eden, yol vermeyen, kenara çekilip yolcu almayan taksici magandalardan bahsedeceğim. Hepsi değil muhakkak. İnsanca emeğine saygı duyduğum taksiciler de var.

Ancak onlar o kadar az ki…

En zor anımızda bizi istediğimiz yere götüren, bu insanların içinde gerçek magandalar var. Yolcu nerede el kaldırmışsa tam orada durur, üç beş kişi bindirir veya indirir arkadan gelenleri hiç düşünmez. Halbuki az ilerde müsait yer vardır onu görmez…

Bu nasıl bir alışkanlık, bu nasıl bir davranış anlamış değilim. İnsanları bu kadar umursamaz yapan nedir? Biliyoruz zaten İstanbul da yol yetersiz, araç sayısı çok fazla, millet yolda tampon tampona gidiyor. Bir de yol ortasında yolcu almak veya indirmek ne kadar doğru bilmiyorum. İşte ben yolu tıkayan, trafiği kuyruklu hale getiren bu taksicilere bizim magandalar diyorum.

İstanbul da bir yerden bir yere gitmek gerçekten zor ve zahmetli. Ben inanıyorum ki insanlar saygılı olursa, kurallara uyarsa,  trafik biraz daha rahat olacaktır. Bakın sokaklarda arabalar çoğaldı ama sürücü kalitesi çok düştü, park yapamayan, ters yönde gidip geri gelemeyen, sinyal nedir bilmeyen o kadar çok sürücü var ki...

Buradan taksicilik yapan o sürücülere sesleniyorum. Daha dikkatli ve duyarlı olun. Arkanızdaki bir arabada sizden biri de olabilir, eşiniz dostunuz hasta olabilir, bunu düşünün saygılı olun. Müsait yerde yolcu alın ve indirin. Trafikte akışına devam etsin.

Kazasız belasız günler diliyorum. Tüm okuyucularıma hayırlı akşamlar olsun, sevgiyle dostlukla, hoşça kalın.

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi