Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Anayasa Komisyonunda Boks Maçı

Anayasa Komisyonunda Boks Maçı

Dün televizyonu açtım haberlere bakıyordum. Anaysa komisyonundan haberler beklerken, aniden aynı kanalda boks maçı çıktı. Boks sevdiğim bir spor dalıdır, seyredeyim dedim. Yumruklar havada uçuşuyor, kim kime vuruyor neden vuruyor anlamadım. Daha düne kadar kanka olanlar neden böyle kavga ederler bilemedim. Turuncu ceketli biri var yumruğu hazır direk vuruyor, rakip eğilip yumruğu  savuşturuyor. Kendisi kroşe deniyor tam isabet maç harikamı desem bilmiyorum ileride biri düşmüş, beş on yumruk birden iniyor sırtına, biri enseye vuruyor, bazıları karaciğeri yokluyor. Bire beş bazen bire on bazen üçe sekiz. Düşenler çığlık atan kadınlar, ağıza alınmayacak küfürler. Tüm bunları izleyen 78 milyon insan.

Utandım, yemin olsun utandım. Biz bu vekilleri oyumuzla seçip meclise gönderdik, onlara benim vekilim sensin dedik. Nelere dedik: İşsizliğe çare bulun dedik, yoksulluğa çare bulun dedik, yolsuzluğu önleyin dedik, terörü bitirin dedik, kardeşliği, barışı dostluğu getirin dedik.

Onlar ne yapıyor?

Ülkenin gündemine bir bakın, Her gün şehit geliyor. Analar ağlıyor, ocaklar sönüyor. Kilis'e her gün bir kaç tane füze düşüyor, ölenlerin sayısı 18'e yükseldi. Faizler yüksek. geçim zor. Başımızda dağ gibi duran bir göçmen sorunu var. Diğerlerini yazmayım, peki çare var mı?

Var tabi:

Mecliste boks maçı yaparak bunlara çare bulunmaz. Konuşarak, anlaşarak. Kırmadan, dökmeden çare bulunmalı.

Ülkem bunları hak etmiyor. Çevremde gördüğüm çoğu insan rahatsız. Ne oluyor diye soruyor? Daha bir gün önce meclis başkanı şeriat gelsin diyor, laiklik yeni anayasada olmasın diyor. Ülkenin iki numaralı adamı bunu söylüyor, tüylerim diken-diken oluyor. Halbuki dinin en kuvvetli  çimentosu laikliktir. Laiklik dini özgürce kullanmak demektir. Allah’la kul arasına başkaları girsin istemez laiklik. Kul Allaha hesap vermeli, ona ibadet etmeli.

Ülkem nerelere sürükleniyor? Nasıl bir durumdayız onu da okuyucularıma bırakıyorum. Dün yine Bursa’da canlı bomba patladı, genç bir kız çocuğu. Bursa’ya geçmiş olsun. Tek teselli olduğum ölen yok. Yaralılara geçmiş olsun diyor, terörü bir kez daha nerden gelirse gelsin lanetliyorum. Bir kız çocuğu kendini öldürecek kadar kafayı neden sıyırır onu da bilmiyorum. Sanırım bunlara eroin türü bir şeyler veriyorlar düşünme kabiliyetleri kayıp oluyor.

Bu günlükte bu kadar, bir sonraki yazımda buluşmak üzere selam ve sevgilerimle hoşça kalın diyorum. Sizi en emine emanet ediyorum. Cumanız mübarek olsun.

 

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi